Agregador de canales de noticias

‘La Plaza se Mueve’ va acollir el concert del músic valencià Gilbertástico

Infoguiavalencia - Oci - Vie, 07/28/2017 - 10:20

És una activitat del restaurant Mar de Avellanas i Cervezas Alhambra.

Este passat dijous la plaça del Patricarca es va omplir de la fusió d'estils musicals a càrrec del cantautor valencià Gilbertástico, en un concert oferit dins del projecte cultural La Plaza se Mueve, a càrrec del restaurant Mar de Avellanas i Cervezas Alhambra.

Este projecte va començar el passat mes de maig i continuarà durant els pròxims mesos, i en el que també s'inclouran activitats de dansa fins als brunch and music, passant pels mercats tradicionals o les actuacions musicals en directe.

Este dimarts comencen a muntar la infraestructura de la Batalla de Flors

Infoguiavalencia - Festes - Mar, 07/25/2017 - 09:29

Hi haurà talls progressius al trànsit des d'este dimarts.

Com cada any arriba el moment de la Batalla de Flors, que plena l'Albereda de color i d'olor, el d'esta batalla pacífica i festiva.

La Batalla tindrà lloc diumenge que ve, i este dimarts s'inicien els treballs per a preparar la infraestructura necessària. Açò vol dir que el trànsit rodat es vorà afectat de manera progressiva fins a eixe moment.

La batalla festiva tindrà lloc entre el pont del Real i un punt que se situarà a 100 metres del pont de l'Exposició.

Este dimarts es restringirà l'estacionament en la part dreta de l'Albereda cap a Vivers, així com en la part central del passeig. El dimecres 26 ocorrerà el mateix en l'altre costat del mateix tram, cap a la plaça de Saragossa.

El dijous 27 els treballs tindran lloc entre el pont de l'Exposició fins al carrer Muñoz Seca, de manera que no es podrà aparcar en eixa zona ni en la part central. El divendres 28 es tancarà el passeig de l'Albereda al trànsit rodat des del Pla del Real fins al carrer Muñoz Seca des de les 08:00 h. mentres que els ponts quedaran lliures per a la circulació.

El dissabte 29 el tall arribarà fins al pont d'Aragó, mentres que el diumenge 30 també es tancarà al trànsit el pont de les Flors des de les 16:00 h. i el de l'Exposició des de les 18:00 hores.

“La Primitiva” de Rafelbunyol guanya la Secció Primera del Certamen Internacional de Bandes

Infoguiavalencia - Oci - Lun, 07/24/2017 - 00:40

El Palau de la Música ha tornat a acollir esta cita bandística.

Gràcies als 387 obtinguts la Societat Musical "la Primitiva" de Rafelbunyol ha guanyat la Secció Primera del Certamen Internacional de Bandes "Ciudad de València", celebrat este cap de setmana al Palau de la Música.

La Unión Musical Cartagonova (Murcia) ha quedat en segon lloc amb 325,5 punts, mentres que la Agrupación Musical do Rosal (Pontevedra) ha ocupat el tercer lloc en obtindre 320,5 punts. Actuà com a invitada la Grand Symphonic Winds (EE.UU.).

Quant a la dotació econòmica per a la secció segona ha sigut de 6.000 euros per a la guanyadora, 3.000 euros per a la segona i 2.000 euros per a la tercera.

Exposicions a València Nord i Joaquín Sorolla

Infoguiavalencia - Oci - Jue, 07/13/2017 - 10:32

Esta exposició mostra una gran maqueta de l'Estació del Nord que està exposada a una sala de la terminal d'alta velocitat Joaquín Sorolla.

L'Estació del Nord, actual València Nord, que el pròxim 8 d'agost complirà cent anys de la seua obertura al servici públic, exhibirà a la bella Sala dels Mosaics i la seua annexa ex restaurant la major part de les fotografies, plans, restes arquitectòniques i una maqueta de l'entramat de la coberta metàl·lica de la terminal ferroviària que fins al passat 15 de juny van estar a l'Ateneu Mercantil de València.

La resta de les fotografies històriques les han col·locades al voltant d'una gran maqueta de l'estació que està exposada a una sala de la terminal d'alta velocitat Joaquín Sorolla. Ambdós exposicions es podran visitar fins al 10 de setembre.

La Centenària estació, que va ser declarada Monument Històric Artístic en 1983, unix utilitat amb bellesa. Arquitectònicament és un compendi de disseny, decoració i proporcionalitat, i, al mateix temps, una exaltació de València a través de la temàtica i els materials empleats. La Companyia dels Camins del Nord d'Espanya, la Nord, li va encarregar al seu arquitecte, el valencià Demetrio Ribes Marco, un edifici que expressara: la importància de l'agricultura valenciana, amb la taronja a l'avantguarda, i la categoria d'una companyia ferroviària amb clares perspectives de futur i unint velocitat amb seguretat.

Un segle mirant al centre històric, la cèntrica porta d'entrada i eixida diària per a moltes desenes de milers de viatgers, per a compres, treball, estudis o oci.

Un edifici de gran vàlua arquitectònica que ha arribat a centenari gràcies a l'estima popular i a l’interés i tenacitat del Col·legi d'Arquitectes de València, d’altres importants entitats valencianes i dels Mitjans de comunicació (Las Provincias, Levante, Valencia Fruits, Tele Exprés,….), que van aconseguir que no prosperara el perill d'especulació urbanística en els anys setanta del segle passat que tant va perjudicar pobles i ciutats d'Espanya. Si l'hagueren derrocat estaríem lamentant la pèrdua d'un de les tres icones del modernisme a València.

La Gran Fira de València oferix 250 activitats en 86 escenaris

Infoguiavalencia - Oci - Mié, 07/05/2017 - 11:55

Els diversos barris de la ciutat també acullen activitats d'esta Fira descentralitzada.

Des del passat 30 de juny i fins al 3 d'agost, la ciutat de València viu intensament la segona edició de la renovada i tradicional Fira de Juliol, la qual des de l'any passat es coneix com Gran Fira de València, i que en la present edició disposa d'un pressupost de 430.000 euros.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, va indicar que “Repetim model de Gran Fira, un model diversificat i descentralitzat per a una fira que tindrà més de 250 activitats en tots els barris i districtes de la ciutat i també en els pobles de València”.

I és que este nou model de Fira part de la idea bàsica de què la ciutat no és només el centre, sinó la suma de tots els barris dels quals es compon esta. En este sentit es programen activitats en 86 escenaris repartits per tota la ciutat. “En total, seran 86 escenaris diferents en els quals se celebraran estes activitats, que inclouran música, teatre, màgia, pirotècnia i altres representacions de la festa i la cultura en cada racó de la nostra ciutat durant més de 30 dies, durant els quals convoquem els valencians i valencianes, però també els milers de turistes que ens visiten, a participar i implicar-se en esta festa per a tots”, va afegir Fuset.

Fuset va reconéixer l'esforç i cooperació d'Universitat de València, la Junta Central Fallera, CACSA, Mercavalència, IVAM, MuVIM, i empreses privades i públiques, com l'EMT o Caixa Popular, etc.

La Gran Fira es va iniciar a la plaça de l'Ajuntament amb una traca que pegà la volta a la plaça. El dia 15 tindrà lloc “La nit a la mar”, on seran protagonistes la Marina de València i els Poblats Marítims. I el dia 22 tornarà la Gran Nit de Juliol, on hi haurà concert de campanes, una ruta del Carme amb actuacions de 30 minuts, i els museus oberts de 20:00 a 00:00 hores, i en alguns casos fins a les 2 de la matinada.

No faltarà el 29 de juliol el Sopar de la Punxà i l'endemà la Batalla de Flors, que posarà el punt final a la Gran Fira, encara que els dies 1, 2 i 3 la platja de Pinedo acollirà les corregudes de joies.

Els barris també protagonistes de la Gran Fira

Com déiem, esta Gran Fira es mou per tota la ciutat, i dóna protagonisme al Parc d'Ayora, barri de Senabre, Montolivet, Natzaret, La Fonteta, plaça del Cedre, El Cabanyal, així com a Borbotó, Pinedo o El Palmar.

Més de 1200 persones participaren en els Taronja Games

Infoguiavalencia - Oci - Lun, 07/03/2017 - 11:11

Esta segona edició va reunir a diverses disciplines esportives i a diferents ritmes musicals.

La platja de la Malva-rosa va ser el lloc triat per a la celebració de la segona edició dels Taronja Games, una iniciativa que intenta impulsar els ‘Jocs dels Valors Esportius’ i que està dirigida a tots els públics.

Ahir diumenge va tindre lloc al matí una travessia nadant de 1Km i 2Km per a diferents públics, en la que van participar unes 300 persones, i que va incloure una modalitat d'esport adaptat.

També hi hagué competicions de futbol platja i basket 3x3, iniciades el dia anterior, i  partits d'hoquei sobre cadires de rodes i quidditch.

Música en els Taronja Games

Com déiem esta iniciativa mescla esport i música. D'esta manera els assistents van poder participar en les diverses classes i activitats de Cubbá, Freestyler, Aerower Jumper, Freestyler, HipHop, Salsa i Tertúlia.

Finalment també es van disputar ahir les finals del ‘WorkOut’, en les modalitats Scales i RX, tant en categoria individual com en equips, masculí i femení.

Els Taronja Games van voler demostrar que “que l'esforç, el sacrifici, la inclusió, la solidaritat i el compromís van de la mà de l'esport”. 

Maqueta modular a València Nord

Infoguiavalencia - Oci - Lun, 06/26/2017 - 13:48

Fins al diumenge 2 de juliol la Sala del Centenari, la número 6 de l'antiga Estació del Nord, actual València Nord, albergarà una maqueta modular a escala 1/87, popularment H0, que ha muntat l'Associació Valenciana d'Amics del Ferrocarril (AVAF), entitat que el passat 27 de maig va complir 60 anys.

És una peculiar instal·lació on els trens inicien i acaben viatge en una reproducció de la platja de vies, amb transversals i nombroses desviacions manuals, que hi havia a l'esmentada estació en 1955. Era un gran espectacle vore la magnífica coordinació entre els agents des de la passarel·la de vianants que permetia el pas entre la Grans Vies de Germanies i de Ramón y Cajal.

Vies adaptades a la maqueta de l'edifici, que també a escala HO, va ser construït amb l'aspecte que tenia en els anys 1970-1975. Un cúmul de paciència i destresa d'un grup d'AVAF per a aconseguir un gran record-homenatge a l'estació que el pròxim 8 d'agost complirà cent anys. Un segle de la terminal mirant al centre històric de València, a la qual ha facilitat l'arribada de molts milions de viatgers.

Instal·lació modular on trens de vapor, dièsel i elèctrics, circulen per imitats paratges i passen per copiades estacions valencianes.

Un homenatge al Monument Històric Artístic des de 1983, on AVAF ha comptat amb la col·laboració d'Adif, Mabartrén i Botigues de l'Estació.

 

Páginas

Suscribirse a Infoguiavalencia Ràdio sindicador