Agregador de canales de noticias

L’AVL inicia la campanya “Un@ xiquet@, un còmic”

Infoguiavalencia - Cultura - Jue, 06/14/2018 - 10:54
L’AVL inicia la campanya “Un@ xiquet@, un còmic”Dijous 14/06/2018Està centrada en poblacions sense recursos de difusió i promoció de la llengua. Leer más / Llegir més

Borrull Socors estrena un Club d’Històries en que només hòmens parlaran de dones

Infoguiavalencia - falles - Mié, 06/13/2018 - 14:10
Borrull Socors estrena un Club d’Històries en que només hòmens parlaran de donesDimecres 13/06/2018Entre els participants estaran Félix Crespo, expresident de JCF, i Rafa Gil, pare de la Fallera Major de València 2018. Leer más / Llegir més

Kinépolis inaugura a València la segona Sala 4DX d'Espanya

Infoguiavalencia - Oci - Mar, 06/12/2018 - 12:34

La producció “Jurassic World: El reino caído” ha sigut la primera projecció d'esta sala.

Madrid va ser la primera i València ha sigut la segona ciutat a albergar una sala de cine 4DX. De la mà de Kinépolis, s'ha inaugurat este dimarts esta nova manera de disfrutar les produccions cinematogràfiques a través de la tecnologia 4DX, la qual consistix a estimular els sentits de l'espectador a base d'aigua, vent, llum, boira, pluja, rajos, olors, etc., combinats amb els moviments de la butaca que acompanyen a la pel·lícula, els quals, en determinats moments, provoquen una major immersió.

Esta nova sala té 160 butaques i projectarà la producció “Jurassic World: El Reno caído” durant les primeres setmanes. La idea, com diem, és que l'espectador tinga la sensació que està dins de l'aventura que està contemplant, en este cas una illa repleta de perillosos dinosaures. Les butaques tenen un motor que permeten un moviment precís i a la velocitat adequada segons el que s'estan veient.

Eddy Duquenne, CEO del Grupo Kinépolis, ha indicat que “Kinépolis sempre ha sigut líder en la introducció de l'última tecnologia que fa més intensa l'experiència cinematogràfica dels nostres clients. El cine és viure emocions i 4DX permet anar més enllà en este sentit. La tecnologia 4DX s'inclou en la diversificació de la nostra oferta que ens permet donar resposta a les demandes de distints tipus de clients”.

Per la seua banda, Dave Quick, Country Manager Operations, declarà que “Al desembre de l'any passat inauguràrem la primera sala 4DX a Espanya. L'èxit d'esta tecnologia i la gran acollida dels nostres clients fa que presentem a València la nostra segona sala 4DX amb la confiança que el públic valencià ho acollirà amb el mateix entusiasme que el madrileny”.

FORTA aplaudix el començament de les emissions d'À Punt

Infoguiavalencia - Oci - Lun, 06/11/2018 - 13:52

Actualment, la FORTA està integrada per 12 ens de ràdio i televisió autonòmics.

La Federación de Organismos de Radio y Televisión Autonómicos –FORTA- ha mostrat el seu suport per l'inici de les emissions d'À Punt, el canal de televisió de la Corporació Valencia de Mitjans de Comunicació–CVMC, el passat dia 10.

À Punt arriba a les pantalles uns mesos després d'haver-se incorporat a la FORTA, organisme que reunix 12 mitjans audiovisuals de 12 comunitats autonómas i més de 40 milions d'espectadors. Prèviament es van posar en funcionament tant l'emissora de ràdio com el lloc web. La Federació valora positivament els continguts de la graella de la nova televisió valenciana, la qual inclou informatius, programes d'actualitat, documentals, sèries, entreteniment i oferta infantil.

Enrique Laucirica, secretari general de FORTA, ha volgut posar en valor  “el  gran esforç” que hi ha darrere d'este començament de les emissions d'À Punt. “Hem seguit molt de prop tot el treball desenrotllat per la CVMC i volem mostrar-los tot el nostre suport en estos moments tan il·lusionants. Esperem que el seu retorn siga el més reeixit possible gràcies a la proposta que han desenrotllat, amb continguts i formats renovats que estan en línia amb els plantejaments comuns de la nostra federació, amb el focus en el compromís amb la informació veraç, útil per al dia a dia dels seus ciutadans i amb la promoció de la llengua i la cultura dels seus territoris”,.

FORTA ha posat a disposició de CVMC els seus servicis de gestió d'informatius i transmissions, d'intercanvi de programes amb la resta de ens autonòmics, així com la seua capacitat de negociació per a l'adquisició de programes i drets d'emissió, la venda de continguts de titularitat compartida i espais publicitaris, i la formalització de convenis amb les entitats de gestió col·lectiva de drets d'autor, entre altres.

À Punt emet Stargate

Infoguiavalencia - Oci - Dom, 06/10/2018 - 21:13

La mítica sèrie de ciència-ficció podrem vore-la en valencià.

Este dilluns s'estrena la programació "normal" d'À Punt, després de la programació especial de l'inici d'emissions regulars de la televisió valenciana.

I després de l'espai dedicat al món infantil, la primera sèrie de ficció que podrem vore en À Punt serà una de les sèries de ciència-ficció més admirades pels seguidors d'esta classe de temàtiques. Es tracta de Stargate, una sèrie de culte basada en una teoria en què s'està treballant en l'actualitat, els coneguts "forats cuc", segons la qual l'espai es pot plegar, de manera que es podria recórrer la distància entre dos punts molt allunyats de manera immediata.

Protagonzada per Richard Dean Anderson, Amanda Tapping, Ben Browder, Christpher Judge i Don S. Davis, esta teoria està desenrotllada en esta sèrie en què un comando, el SG-1, viu moltes aventures viatjant a planetes molt allunyats on conéixer espècies alienígenes i avanços tecnològics. En este primera ocasió s'emetrà “Enemics” i “Al límit”. Serà a les 09:30 h.

Sinopsi:

"Ha passat un any des que el coronel Jack O'Neil va dirigir la seua primera expedició a través de Stargate, un antic pas que permet el viatge immediat al remot planeta d'Abydos. Un any després, O'Neil decideix formar equip amb el científic que l'acompanyà en la primera expedició. Junts buscaran les claus per a poder salvar la Terra d'una possible destrucció".

À Punt presenta la seua programació a la societat valenciana

Infoguiavalencia - Oci - Sáb, 06/09/2018 - 01:23

Uns 500 invitats van assistir van conéixer la graella de la televisió valenciana en boca dels seus protagonistes.

L'edifici icònic de la televisió pública valenciana, el Centre de Programes de Burjassot, ara seu d'À Punt Mèdia, va tornar a omplir-se de vida este divendres. La cita era a les 19:00 hores, el lloc l'Estudi 1, i el motiu l'acte de presentació de la programació de la nova televisió valenciana.

Periodistes, professionals de diversos sectors artístics, membres del món de la cultura i la política. Uns 500 invitats van omplir la grada des de la que que van presenciar atentament les explicacions sobre com serà la televisió d'À Punt. Una televisió que torna a oferir un servici públic de radiotelevisió, després del dramàtic tancament de l'anterior RTVV. Mentrestant, i en una grada menor situada enfront de l'anterior els diversos protagonistes de la nova tele.

Els presentadors dels programes que formaran la graella televisiva van ser passant per la tarifa central, sòbria, de color negre i mostrant el logo de la cadena. Per allí van passar des de Clara Castelló a Ferran Gadea, passant per Pep Gimeno 'El botifarra' i presentant cares noves que s'incorporen i que ompliren les hores de televisió, com els mags de 'Magnífics', els quals inclús van fer un joc en directe. O Pere Aznar, que portarà l'humor en l'espai 'Assumptes interns', un espai que pretén oferir una mirada divertida, sarcàstica i descarada de la manera de ser i de fer dels valencians en els situacions mes quotidianes. També va participar Ricard Camarena, responsable de portar a les nostres cases la realitat dels cuiners i cuineres de la nostra terra.

I en una connexió en directe amb els altres estudis, Victòria Masso, Victòria Rosselló i Carolina Ferré també hi van intervindre i van explicar com seran els seus respectius espais.

Al final tots els protagonistes van pujar a la tarifa central des d'on van aplaudir als invitats, aplaudiments que van ser correspostos, tots i totes en peu, en una llarga, emotiva i recíproca ovació.

Diumenge que ve s'inicien les emisones i des d'Infoguiavalencia.com desitgem a la nova televisió valenciana d'À Punt tots els èxits.

 

 

À Punt presenta la seua programació per al primer dia d'emissió

Infoguiavalencia - Oci - Jue, 06/07/2018 - 13:25

Les notícies iniciaran les emissions d'este primer dia.

La nova televisió valenciana d'À Punt començarà a rodar el pròxim dia 10 de juny, i ho farà com ho va fer Canal 9 en el seu moment, oferint el seu espai informatiu. I és que À Punt Noticies (en la seua versió Cap de Setmana) serà l'espai triat per a obrir les emissions oficials de la tele valenciana. Prèviament hi haurà un compte arrere des de les 07:30 del matí.

Després de les notícies, a les 15:15 h., s'oferirà un magazín especial del programa que acompanyaràs vesprades d'À Punt. Presentat per Carolina Ferré, el programa À Punt Directe connectarà cada vesprada en directe amb diferents punts de la Comunitat Valenciana per a estar al dia de l'actualitat i gaudir del millor entreteniment. En este primer programa també participarà Clara Castelló i al costat de Ferré estaran Juan Nieto i Joan López.

A les 20:05 arribarà el primer episodi de "Assumptes inters”, titulat “Com som els valencians”. Un espai que pretén oferir una mirada divertida, sarcàstica i descarada de la manera de ser i de fer dels valencians en les situacions més quotidianes. Presentat per Pere Aznar, en este primer programa es faran preguntes com ara: Som festers, divertits i meninfots? Són tot tòpics infundats?, i s'intentarà tindre respostes dels nostres catedràtics d'Alacant, Castelló i València, així com de cares conegudes com Màxim Huerta o Carolina Ferré, així com de la ciutadania.

Les notícies tornaran a les 21:00 h. i a les 21:35 arribarà “Punt Docs”, espai de reportatges, el qual en esta ocasió emetrà l'especial “Tot À Punt” sobre l'inici de les emissions.

A les 22:30 h. arribarà el conegut espai de l'anterior Canal 9 “Trau la llengua”. Tornarem a vore a Eugeni Alemany en este entretingut programa en el qual es mostren les diverses paraules, expressions i formes curioses de la nostra llengua. En esta ocasió es visitarà l'illa de Tabarca.

A les 23:20 h. arribará el programa “Cuineres y Cuiners”. El primer episodi és “Quique Dacosta”. I és que es tracta d'una sèrie documental sobre els millors cuiners valencians, presentada per Ricard Camarena.

El programa “Five days to dance” arribarà a les 00:10 i serà l'últim de la programació. Es tracta d'un documental en el qual la dansa obliga els jóvens a trencar els seus rols i a comunicar-se.

Divendres passat començà l'operatiu d'estiu de l'EMT

Infoguiavalencia - falles - Lun, 06/04/2018 - 10:37
Divendres passat començà l'operatiu d'estiu de l'EMTDilluns 04/06/2018Nou línies diürnes i dos nocturnes acosten la costa als diversos barris de València, a més d'este operatiu especial. Leer más / Llegir més

Ciudadanos i representants de les principals festes de la Ciutat van mantindre una reunió

Infoguiavalencia - Festes - Jue, 05/31/2018 - 12:11

El portaveu de C’s va demanar Ribó que facilite la celebració de les festes de la Ciutat.

Dimecres passat 30 va tindre lloc una reunió entre els representants de les principals festes de la Ciutat i els representants del Grup Municipal Ciudadanos Fernando GinerAmparo Picó.

La reunió tenia per objectiu conéixer de prop la situació de les diferents entitats festives de la ciutat, i allí van estar representants del món faller, la Interagrupació de Falles i les Federacions de Falles d'Especial, Primera A, Enginy i Gràcia i I+D, a més dels Moros i Cristians, la Setmana Santa Marinera, altars de Sant Vicent Ferrer, Amics del Corpus i el Consell de Festes de Barris.

El portaveu de Ciutadans, Fernando Giner, va declarar que "l'alcalde de València, Joan Ribó, ha de facilitar la celebració de les festes i tradicions de la ciutat de València, no obstaculitzar-les", i va afegir que "Les festes de la ciutat de València precisen d'una major promoció i difusió. Moltes de les nostres celebracions a penes són conegudes en la nostra pròpia ciutat i menys encara en poblacions pròximes o altres Comunitats Autònomes". Giner també va expressar "la necessitat que les diferents festes de la ciutat disposen d'un espai adequat per a realitzar les seues activitats”.

A pesar dels resultats del Baròmetre Municipal d'Opinió Ciutadana, segons el qual la gestió de les festes és el tercer servici millor valorat per la ciutadania, la regidora va opinar que “és lamentable que, després d'estos tres anys de legislatura, la falta de consens i enteniment provocada pel regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, continue sent un dels principals problemes que impedixen el digne desenrotllament i posada en valor de les nostres Falles i la majoria de festes valencianes”.

Picó també va declarar que “És inconcebible que no s'haja fet absolutament res des de la Regidoria de Cultura Festiva per a solucionar importants problemes com el tema de les carpes, el retard en la concessió dels permisos, la falta d'ajudes econòmica…”, i censurà “l'evident falta de coordinació entre les regidories implicades que afecten la posada en marxa de les nostres Festes impedint el digne desenrotllament, promoció i posada en valor de l'important Patrimoni Cultural i Festiu Valencià”.

Els àngels de la Catedral protagonistes del tapís del Corpus

Infoguiavalencia - Festes - Mié, 05/30/2018 - 21:05

L'Ajuntament començarà a situar este tapís floral el divendres 1 de juny.

La façana de la Basílica de la Mare de Déu començarà rebre el tapís floral de l'Ajuntament este divendres, motivat per la festivitat del Corpus a celebrar el dia 3, un tapís que presidirà els actes que tindran lloc en la plaça.

Enguany el tapís serà conformat per 30 persones i tindrà 190 quilos de flors, entre les que hi haurà sanguinàries, lavanda, ciprer, cua de cavall, hibisco i pètals de gira-sol.

Els àngels músics de la Catedral seran el motiu principal d'este tapís, una obra dels pintors italians Francisco Pagano i Paolo de San  Lecoadio, i que poden observar-se a l'interior de la catedral valenciana, en concret en la cúpula de la capella major. A més d'este motiu també podrà observara el Sant Calze en la part central, a base de flor natural fresca.

Renovació dels cirialots

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha destacat que «dins del procés continu de posada a punt i actualització dels elements de la processó del Corpus, enguany l'Ajuntament ha adquirit sis perruques per renovar les que porten els cirialots, que estaven molt deteriorades, gràcies al crin de cavall proporcionat per l'Associació d'Amics del Corpus».

L'Ajuntament destina 60.000 euros per a promocionar les festes tradicionals valencianes

Infoguiavalencia - Festes - Mar, 05/29/2018 - 19:21

Se subvencionaran activitats de foment del patrimoni cultural i festiu locals o de barri.

L'Ajuntament de València ha obert una convocatòria pública de 60.000 euros per a potenciar i fer visibles festes de caràcter tradicional, singular o popular vinculades a activitats que tenen una trajectòria acreditada de foment del patrimoni cultural i festius locals o de barri.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, indicà que «és molt important per a la cultura festiva de la nostra ciutat que donem suport a aquelles activitats que potser tenen menys visibilitat que unes altres festes i per això també tenen més complicat accedir a recursos com ara els patrocinis privats, però que són fonamentals des d’una perspectiva social i cultural».

Seran subvencionables, com a exemple, muntatge de l'activitat, el seu disseny tècnic, la pirotècnia, actuacions musicals, producció i edició de llibres relacionats amb la festa, el seu vestuari o les cavalcades. En canvi. no seran subvencionables activitats esportives o gastronòmiques, viatges o adquisició de béns immobles.

En 2017 es van destinar 3.106,14 euros de mitjans a festes com les d'Associació Cultural de les Festes Patronals de la Mare de Déu dels Desemparats de Natzaret, l'Associació de Veïns i Veïnes del barri de Sant Marcel·lí, les associacions Jarit i El Clau i l'Associació Cultural Comissió de Festes de Carpesa, etc. Tampoc entren en esta convocatòria les comissions falleres (que tenen línies pròpies de subvenció) o festes que tenen convenis com la Setmana Santa Marinera, la Junta Central Vicentina, els Amics del Corpus o les festes de Moros i Cristians, etc.

El Quaranta-huit completa els seus representants 2019

Infoguiavalencia - falles - Dom, 05/27/2018 - 22:39
El Quaranta-huit completa els seus representants 2019Diumenge 27/05/2018A més esta comissió fallera ha procedit a la renovació dels seus artistes. Leer más / Llegir més

El Quaranta-huit completa els seus representants 2019

Infoguiavalencia - Festes - Dom, 05/27/2018 - 22:39

A més esta comissió fallera ha procedit a la renovació dels seus artistes.

La Falla Pintor Salvador Abril - Peris i Valero - Dr. Sumsi, coneguda com “El Quaranta-huit”, ha donat a conéixer els seus representants per a les festes falleres de 2019.

En este sentit la Fallera Major Infantil serà Sara Díaz Marco, mentres que Sara Dudek Verdejo serà la Fallera Major. I, Finalment, el President serà Eugenio Descalzo.

Esta comissió també va anunciar la renovació dels seus dos artistes fallers. D'esta manera Àngel Navarro Requena plantarà la falla infantil per desé any consecutiu, mentres que la falla gran la plantarà Sergio Musoles, en este cas per onzé any consecutiu.

L'art i les flors els temes centrals de les Falles Municipals 2019

Infoguiavalencia - falles - Dom, 05/27/2018 - 20:58
L'art i les flors els temes centrals de les Falles Municipals 2019Diumenge 27/05/2018Els esbossos han sigut presentats este dissabte al Centre Cultural Centre del Carme de València. Leer más / Llegir més

Páginas

Suscribirse a Infoguiavalencia Ràdio sindicador