Infoguiavalencia - Oci

Suscribirse a canal de noticias Infoguiavalencia - Oci
Actualizado: hace 1 hora 27 mins

L'Umbracle acull les escultures de l'artista holandés Ruud Kuijer

Jue, 09/14/2017 - 19:14

Esta mostra es podrà visitar fins al 9 d'abril de 2018.

El Passeig de l'Art de l'Umbracle acull des d'este dijous 14 les escultures de l'artista holandés Ruud Kuijer que per primera vegada exposa una gran exposició a Espanya.

Esta exposició, que és d'accés lliure i es podrà visitar fins al dia 9 d'abril de 2018, reunix un conjunt de 9 escultures creades per l'escultor entre 1995 i 2016, fetes en formigó armat i acer.

L'exposició INTERVAL de Ruud Kuijer és el resultat dels experiments de l'artista amb l'equilibri, la gravetat, les formes i els objectes. Cada escultura és totalment autònoma, un objecte en si mateix.

Les escultures de Ruud Kuijer es poden trobar en col·leccions de museus i col·leccionistes privats d'Holanda, Bèlgica, Alemanya i Estats Units. Ha realitzat projectes permanents a gran escala en Melbourne (2009) i Ciutat de Panamà (2016).

Russafa Escènica torna als seus orígens

Jue, 09/14/2017 - 18:14

Hi haurà 19 peces escèniques, del 14 al 24 de setembre.

Dimarts passat es va presentar la sèptima edició de Russafa Escènica, que ha volgut tornar als seus orígens amb el lema “Camins”. Segons va indicar el director artístic del festival, Jerónimo Cornelles, “Hem decidit tornar als orígens, perquè el públic puga gaudir de tot”.

Este festival oferirà 19 peces escèniques que ompliran Russafa d'activitat del 14 al 24 de setembre. Cornelles va voler agrair la col·laboració de l'Ajuntament al dir que “La cultura no és estanca, des de totes les regidories es pot sumar”.

Per la seua banda la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, va indicar que “Projectes com Russafa Escènica van més enllà, no són només projectes culturals, sinó que també són socials i de ciutat, i no podria ser d’una altra manera sinó que els donàrem suport i estiguérem amb ells”, i va afegir que “És una sort tindre a València gent com la de Russafa Escènica i els projectes que duen a terme són una manera d’acostar la cultura a la ciutadania”.

Com déiem hi haurà 19 peces dividides en “Hivernacle”, “Catorze vivers” i “Quatre boscs”, que busquen oferir una programació el més diversa possible.

Isabel Lozano, presidenta de la Junta Municipal de Russafa, va indicar que “Des de la Junta Municipal de Russafa donem l’enhorabona i la benvinguda a una nova edició de Russafa Escènica, que més enllà de ser un aparador molt interessant per a les companyies i els grups de teatre de la nostra ciutat és també un espai de dinamització social i cultural del barri i de la ciutat”, i va afegir que este festival “genera un espai de reflexió molt interessant i que està molt connectat amb les problemàtiques que ara mateix hi ha al barri de Russafa”.

Per a la present edició s'han presentat 170 projectes de llocs com Madrid, Barcelona, les illes Balears, Mèxic o Argentina. A més del cartell escènic s'han programat sis activitats satèl·lit que acullen activitats com el cine, l'arquitectura o la música.

El TEM presentà la seua nova temporada

Mar, 09/12/2017 - 20:09

Propostes com La Zaranda, Alberto San Juan, Arcángel, Estrella Morente o Cesc Gelabert componen la seua programació.

La regidora d'Acció Cultural, María Oliver, va presentar la nova programació del Teatre El Musical (TEM), que “consolida l'aposta per la línia contemporània, amb propostes de qualitat i per a tots els públics”, segons va indicar Oliver, el qual va estar acompanyada per la coordinadora artística del TEM, Olga Álvarez.

En la nova programació participaran companyies com La Zaranda, l'actor Alberto San Juan, les figures del flamenc Arcángel i Estrella Morente o ballarins tan prestigiosos com Cesc Gelabert.

La programació s'inicia el 14 d'octubre a les 20:00 hores, a través d'una festa pels carrers del barri de Poblats Marítims, i on les cinc bandes de música d'este barri seran protagonistes, les quals faran cinc recorreguts diferents, per a confluir a la plaça del Rosari i fer allí una actuació conjunta. Tot seguit el vestíbul del teatre acollirà l'exposició “Mes que un teatre”, en què han participat més de 100 persones entre veïnes i veïns del barri i espectadors.

Suport a la creació valenciana

Oliver va afirmar que es va a “recolzar la creació valenciana, i prova d'això és la presència de propostes locals, tant de teatre com de dansa. Per segon any consecutiu s'aposta pels circuits per a donar visibilitat al treball de coreògrafes i coreògrafs, així com l'oportunitat a jóvens, amb plataformes com Circula! o València Dàncing Forward. A més, la jove companyia Antescollado, dirigida per Joaquín Collado, ballarí de La Veronal, estrenarà el seu nou treball després de presentar-lo a la Biennal d'Albània. El TEM va participar en este projecte l'any passat amb la residència artística per a la creació d'esta peça”.

Oliver va indicar també que “la gestió directa de l'Ajuntament està donant bon resultat i estem molt satisfets de la resposta de la ciutadania en general i en la del barri en particular”.

Olga Álvarez afirmà que gràcies a esta programació “es consolida el projecte d'El Musical, que és ja un espai de referència de la ciutat en el seu vessant divulgatiu i creatiu i en la seua funció com a centre cultural de proximitat”, i va afegir que “en estos dos anys continuem treballant en un projecte que va nàixer amb uns objectius d'accessibilitat universal, vocació de servici públic, cultura comunitària i una aposta pels nous llenguatges escènics de qualitat, així com el suport a l'escena local en un entorn multicultural com és el nostre districte marítim”.

Tallers Formatem

Durant la nova temporada continuaran funcionant els tallers de circ i capoeira, així com workshops que tenen lloc junt amb el laboratori de creació i formació en l'àmbit de la performance Diàleg Obert. També tindran lloc tallers de dansa, un impartit per Sandra Gómez i un altre per Rocío Pérez i Tatiana Clavel. A més hi haurà un taller de teatre. Este laboratori de creació estarà coordinat per Anna Albadalejo, Isabel Caballero, Begoña Tena, Eva Zapico i Zahira Montalvo.

Finalment el TEM inicia una nova relació amb el Teatre La Estrella, amb un taller de professionalització de titelles i titelles per a adults que vullguen dedicar-se a esta professió, i que és una experiència única a Espanya. 

Més informació: http://www.teatreelmusical.es/

À punt estrena logo

Mar, 09/12/2017 - 18:18

La nova televisió valenciana començarà a emetre a principis de 2018.

 

El Jardí Botànic de València ha sigut el lloc triat per a presentar a la societat la imatge corporativa de la nova ràdio i televisió valencianes, À punt, de la que el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que serà un instrument útil per a “enfortir una societat democràtica avançada”.

En l'acte han estat presents també a presència de la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón.

À Punt posarà en marxa una web abans d'acabar l'any i iniciarà les emissions de la ràdio, segons ha explicat la directora general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana, Empar Marco, qui ha anunciat que la televisió iniciarà les seues emissions durant el primer trimestre de 2018.

Marco ha explicat que la música que acompanyarà el logo com a sintonia és de Carles Chiner, la qual s'escoltarà en la ràdio.

Per la seua banda Enrique Soriano, president del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, ha volgut destacar que el naixement de la marca ha sigut democràtic, triant la d'After Share, d'entre les 92 propostes presentades. Respecte el logo triat ha comentat que és una marca senzilla, lleugera i amb una paleta de colors sense artificis, que perdure en el temps.

Tenim identitat visual i tenim sintonia del músic valencià Carles Chiner #ÀPunt pic.twitter.com/ClbBwW9i7C

— À Punt (@apunt_media) 12 de septiembre de 2017

‘La Plaza se Mueve’ va acollir el concert del músic valencià Gilbertástico

Vie, 07/28/2017 - 10:20

És una activitat del restaurant Mar de Avellanas i Cervezas Alhambra.

Este passat dijous la plaça del Patricarca es va omplir de la fusió d'estils musicals a càrrec del cantautor valencià Gilbertástico, en un concert oferit dins del projecte cultural La Plaza se Mueve, a càrrec del restaurant Mar de Avellanas i Cervezas Alhambra.

Este projecte va començar el passat mes de maig i continuarà durant els pròxims mesos, i en el que també s'inclouran activitats de dansa fins als brunch and music, passant pels mercats tradicionals o les actuacions musicals en directe.

“La Primitiva” de Rafelbunyol guanya la Secció Primera del Certamen Internacional de Bandes

Lun, 07/24/2017 - 00:40

El Palau de la Música ha tornat a acollir esta cita bandística.

Gràcies als 387 obtinguts la Societat Musical "la Primitiva" de Rafelbunyol ha guanyat la Secció Primera del Certamen Internacional de Bandes "Ciudad de València", celebrat este cap de setmana al Palau de la Música.

La Unión Musical Cartagonova (Murcia) ha quedat en segon lloc amb 325,5 punts, mentres que la Agrupación Musical do Rosal (Pontevedra) ha ocupat el tercer lloc en obtindre 320,5 punts. Actuà com a invitada la Grand Symphonic Winds (EE.UU.).

Quant a la dotació econòmica per a la secció segona ha sigut de 6.000 euros per a la guanyadora, 3.000 euros per a la segona i 2.000 euros per a la tercera.

Exposicions a València Nord i Joaquín Sorolla

Jue, 07/13/2017 - 10:32

Esta exposició mostra una gran maqueta de l'Estació del Nord que està exposada a una sala de la terminal d'alta velocitat Joaquín Sorolla.

L'Estació del Nord, actual València Nord, que el pròxim 8 d'agost complirà cent anys de la seua obertura al servici públic, exhibirà a la bella Sala dels Mosaics i la seua annexa ex restaurant la major part de les fotografies, plans, restes arquitectòniques i una maqueta de l'entramat de la coberta metàl·lica de la terminal ferroviària que fins al passat 15 de juny van estar a l'Ateneu Mercantil de València.

La resta de les fotografies històriques les han col·locades al voltant d'una gran maqueta de l'estació que està exposada a una sala de la terminal d'alta velocitat Joaquín Sorolla. Ambdós exposicions es podran visitar fins al 10 de setembre.

La Centenària estació, que va ser declarada Monument Històric Artístic en 1983, unix utilitat amb bellesa. Arquitectònicament és un compendi de disseny, decoració i proporcionalitat, i, al mateix temps, una exaltació de València a través de la temàtica i els materials empleats. La Companyia dels Camins del Nord d'Espanya, la Nord, li va encarregar al seu arquitecte, el valencià Demetrio Ribes Marco, un edifici que expressara: la importància de l'agricultura valenciana, amb la taronja a l'avantguarda, i la categoria d'una companyia ferroviària amb clares perspectives de futur i unint velocitat amb seguretat.

Un segle mirant al centre històric, la cèntrica porta d'entrada i eixida diària per a moltes desenes de milers de viatgers, per a compres, treball, estudis o oci.

Un edifici de gran vàlua arquitectònica que ha arribat a centenari gràcies a l'estima popular i a l’interés i tenacitat del Col·legi d'Arquitectes de València, d’altres importants entitats valencianes i dels Mitjans de comunicació (Las Provincias, Levante, Valencia Fruits, Tele Exprés,….), que van aconseguir que no prosperara el perill d'especulació urbanística en els anys setanta del segle passat que tant va perjudicar pobles i ciutats d'Espanya. Si l'hagueren derrocat estaríem lamentant la pèrdua d'un de les tres icones del modernisme a València.

La Gran Fira de València oferix 250 activitats en 86 escenaris

Mié, 07/05/2017 - 11:55

Els diversos barris de la ciutat també acullen activitats d'esta Fira descentralitzada.

Des del passat 30 de juny i fins al 3 d'agost, la ciutat de València viu intensament la segona edició de la renovada i tradicional Fira de Juliol, la qual des de l'any passat es coneix com Gran Fira de València, i que en la present edició disposa d'un pressupost de 430.000 euros.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, va indicar que “Repetim model de Gran Fira, un model diversificat i descentralitzat per a una fira que tindrà més de 250 activitats en tots els barris i districtes de la ciutat i també en els pobles de València”.

I és que este nou model de Fira part de la idea bàsica de què la ciutat no és només el centre, sinó la suma de tots els barris dels quals es compon esta. En este sentit es programen activitats en 86 escenaris repartits per tota la ciutat. “En total, seran 86 escenaris diferents en els quals se celebraran estes activitats, que inclouran música, teatre, màgia, pirotècnia i altres representacions de la festa i la cultura en cada racó de la nostra ciutat durant més de 30 dies, durant els quals convoquem els valencians i valencianes, però també els milers de turistes que ens visiten, a participar i implicar-se en esta festa per a tots”, va afegir Fuset.

Fuset va reconéixer l'esforç i cooperació d'Universitat de València, la Junta Central Fallera, CACSA, Mercavalència, IVAM, MuVIM, i empreses privades i públiques, com l'EMT o Caixa Popular, etc.

La Gran Fira es va iniciar a la plaça de l'Ajuntament amb una traca que pegà la volta a la plaça. El dia 15 tindrà lloc “La nit a la mar”, on seran protagonistes la Marina de València i els Poblats Marítims. I el dia 22 tornarà la Gran Nit de Juliol, on hi haurà concert de campanes, una ruta del Carme amb actuacions de 30 minuts, i els museus oberts de 20:00 a 00:00 hores, i en alguns casos fins a les 2 de la matinada.

No faltarà el 29 de juliol el Sopar de la Punxà i l'endemà la Batalla de Flors, que posarà el punt final a la Gran Fira, encara que els dies 1, 2 i 3 la platja de Pinedo acollirà les corregudes de joies.

Els barris també protagonistes de la Gran Fira

Com déiem, esta Gran Fira es mou per tota la ciutat, i dóna protagonisme al Parc d'Ayora, barri de Senabre, Montolivet, Natzaret, La Fonteta, plaça del Cedre, El Cabanyal, així com a Borbotó, Pinedo o El Palmar.

Més de 1200 persones participaren en els Taronja Games

Lun, 07/03/2017 - 11:11

Esta segona edició va reunir a diverses disciplines esportives i a diferents ritmes musicals.

La platja de la Malva-rosa va ser el lloc triat per a la celebració de la segona edició dels Taronja Games, una iniciativa que intenta impulsar els ‘Jocs dels Valors Esportius’ i que està dirigida a tots els públics.

Ahir diumenge va tindre lloc al matí una travessia nadant de 1Km i 2Km per a diferents públics, en la que van participar unes 300 persones, i que va incloure una modalitat d'esport adaptat.

També hi hagué competicions de futbol platja i basket 3x3, iniciades el dia anterior, i  partits d'hoquei sobre cadires de rodes i quidditch.

Música en els Taronja Games

Com déiem esta iniciativa mescla esport i música. D'esta manera els assistents van poder participar en les diverses classes i activitats de Cubbá, Freestyler, Aerower Jumper, Freestyler, HipHop, Salsa i Tertúlia.

Finalment també es van disputar ahir les finals del ‘WorkOut’, en les modalitats Scales i RX, tant en categoria individual com en equips, masculí i femení.

Els Taronja Games van voler demostrar que “que l'esforç, el sacrifici, la inclusió, la solidaritat i el compromís van de la mà de l'esport”. 

Maqueta modular a València Nord

Lun, 06/26/2017 - 13:48

Fins al diumenge 2 de juliol la Sala del Centenari, la número 6 de l'antiga Estació del Nord, actual València Nord, albergarà una maqueta modular a escala 1/87, popularment H0, que ha muntat l'Associació Valenciana d'Amics del Ferrocarril (AVAF), entitat que el passat 27 de maig va complir 60 anys.

És una peculiar instal·lació on els trens inicien i acaben viatge en una reproducció de la platja de vies, amb transversals i nombroses desviacions manuals, que hi havia a l'esmentada estació en 1955. Era un gran espectacle vore la magnífica coordinació entre els agents des de la passarel·la de vianants que permetia el pas entre la Grans Vies de Germanies i de Ramón y Cajal.

Vies adaptades a la maqueta de l'edifici, que també a escala HO, va ser construït amb l'aspecte que tenia en els anys 1970-1975. Un cúmul de paciència i destresa d'un grup d'AVAF per a aconseguir un gran record-homenatge a l'estació que el pròxim 8 d'agost complirà cent anys. Un segle de la terminal mirant al centre històric de València, a la qual ha facilitat l'arribada de molts milions de viatgers.

Instal·lació modular on trens de vapor, dièsel i elèctrics, circulen per imitats paratges i passen per copiades estacions valencianes.

Un homenatge al Monument Històric Artístic des de 1983, on AVAF ha comptat amb la col·laboració d'Adif, Mabartrén i Botigues de l'Estació.