Infoguiavalencia - Oci

Suscribirse a canal de noticias Infoguiavalencia - Oci
Actualizado: hace 1 hora 55 mins

Cinc estudiants de la Universitat Politècnica de València fan pràctiques en À Punt

Mar, 03/20/2018 - 20:18

Estes pràctiques són conseqüència del conveni firmat entre la CVMC i les cinc universitats públiques valencianes.

Des de principis de març cinc estudiants de la Universitat Politènica de València fan les seues practiques en À Punt. Es tracta de tres xiques i dos xics de les carreres que estudien Telecomunicacions, Disseny Industrial i Enginyeria Informàtica en el campus de València, així com Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació, So i Imatge en el de Gandia.

Cada estudiant té assignat un tutor de la seua àrea de coneixement més un tutor en la universitat, i duant els sis mesos que durarà esta etapa, completaran la seua formació amb coneixements pràctics en les àrees de multimèdia, gestió de projectes i xarxa de comunicacions, i també participaran en els cursos de formació del personal d’À Punt.

A més tindran l’oportunitat, si aixó ho volen, de fer el seu projecte final de carrera en alguna de les àrees en les quals fan les pràctiques.

Empar Marco, directora general d’À Punt Mèdia, destacà que s’ha fet un procés paritari de selecció, pensant en les carreres en què hi ha una menor presència de xiques, com són ara les tecnològiques.

Esta incorporació d’estudiants és conseqüència del conveni firmat el juliol passat entre la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació i les cinc universitats públiques valencianes, per a formació i reciclatge de professionals de la CVMC i de les universitats, l’assessorament mutu, formació d’estudiants, etc.

La ràdio d’À Punt comença els informatius el dilluns

Jue, 03/01/2018 - 10:57

De 07:00 a 23:00 hores de dilluns a divendres i de 08:00 a 23:00 dissabtes i diumenges.

El dilluns 5 de març la ràdio d‘À Punt inicia l’emissió dels seus informatius, de 07:00 a 23:00 hores de dilluns a divendres, i de 08:00 a 23:00 hores dissabte i diumenge. Recordem que fins ara la ràdio pública valenciana emetia música i programes, encara no tenia els informatius horaris.

Les notícies de la ràdio d’À Punt se centraran de manera especial en la realitat valenciana, encara que també atendran les notícies de la resta del món, i tractarà els temes habituals en un informatiu, com ara la cultura, la societat, l’economia, els successos, la política, els tribunals, el medi ambient o els espectacles, etc.

A més de per la ràdio estos informatius podran seguir-se per www.apuntmedia.es i per Twitter en @apuntnoticies 

El primer festival per a famílies i mascotes arribarà a l'abril als Vivers

Mar, 02/20/2018 - 12:49

Un complet programa d'activitats per a famílies i mascotes els dies 14 i 15.

 

El FAMAS FEST, el primer festival per a famílies i mascotes d'Europa arribarà a València els dies 14 i 15 d'abril, ple d'activitats lúdiques per a amos i mascotes, incloent zones gastronòmiques, concerts, animació infantil i àrea veterinària, etc.

Este festival és una iniciativa que té per objectiu reivindicar un espai d'oci propi per a disfrutar de forma conjunta amb animals de companyia i activitats lúdiques.

Miguel Rives, representant del festival, indicà que “Cada vegada hi ha més gent que busca activitats d'oci que es puguen compartir amb els seus animals. El nostre objectiu és posar en valor que la mascota i la família formen un conjunt inseparable i necessiten tindre un espai d'oci comú. Per això naix FAMES FEST, com una jornada repleta d'activitats on les mascotes no són mers acompanyants, sinó els protagonistes junt amb els seus amos tindre un espai d'oci comú. Per això naix FAMES FEST, com una jornada repleta d'activitats on les mascotes no són mers acompanyants, sinó els protagonistes junt amb els seus amos”.

Els assistents trobaran 10.000 m2 dels Jardins de Vivers plens d'activitats lúdiques i d'oci tant per a les famílies com per a les seues mascotes. D'esta manera hi haurà concerts, zones d'entreteniment per a animals amb circuits agility, activitats d'animació infantil i zones de restauració per a amos i mascotes. Hi haurà tambén una àrea veterinària, un village omercial on trobar les últimes novetats per a l'atenció dels aniales, així com sortejos i concursos.

Finalitat solidària del festival

El FAMAS FEST té un objectiu solidari també, de conscienciació per a fomentar la responsabilitat que implica tindre una mascota, així com aconseguir el compromís amos amb la societat. D'esta manera els visitants tindran l'oportunitat de participar en tallers de primers auxilis, transportar animals sense estrés, mascotes violentes o perruqueria.

A més, una part de la recaptació de cada entrada es destinarà a la protectora Modepran, per a afrontar l'atenció veterinària en els refugis de Benimàmet, Paterna i Carlet, on atenen a 700 gossos i 400 gats.

València és la primera ciutat en què tindrà lloc esta iniciativa, tant pel clima com per la busca constant de plans d'oci. En este sentit Rives va declarar que "La nostra intenció és portar este festival a les principals ciutats de la Comunitat Valenciana i d'Espanya que tinguen les mateixes inquietuds i convertir-lo en tot un referent per als amos i les seues mascotes".

Les entrades poden adquirir-se per Internet en http://famafest.es a un preu de 5 euros, incloent 1 euro per a l'aportació solidària comentada anteriorment, sent l'entrada gratuïta per als xiquets fins a 12 anys i les mascotes.

La Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació entra en la FORTA

Dom, 02/18/2018 - 19:14

Esta entrada representa un pas cap a la visibilitat de la Corporació en l'entorn counicatiu de l'estat espanyol.

 

La firma va tindre lloc el passat 25 de gener al Centre de Producció de Programes de Burjassot, i a l'acte van assitir el presidente de la FORTA, Jesús López Cabeza, i el del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, Enrique Soriano. També hi presenciaren la firma la directora general d’À Punt Mèdia, Empar Marco i alguns membres del Consell Rector de la CVMC.

Recordem que la FORTA és la Federació d’Organismes de Ràdio i Televisió  Autonòmics, i és l’entitat que reuneix els mitjans audiovisuals de 12 comunitats autònomes espanyoles que sumen més de 40 milions d’usuaris potencials.

,Enrique Soriano afirmà que “La integració a FORTA suposa un pas endavant important per a la recuperació dels mitjans de comunicació públics valencians. Ens incorporem a una entitat que, en el seu moment, els propis mitjans públics valencians contribuïren a crear com a fundadors i que posa en valor el desenvolupament dels serveis públics audiovisuals com a impulsors de la diversitat cultural, la pluralitat i la cohesió social”.

Gràcies a la integración en la FORTA la Corporació podrá fer us dels seus servicis de gestió d'informatius i transmissions, així com l'intercanvi de programes amb la resta d'ens autonòmics. També podrá beneficiar-se de la capacitat de negociació alhora d'adquirir programes i drets d'emissió, espais publicitaris, etc.

Soriano afegí que “La pertinença a FORTA com a estructura de col·laboració ens permetrà afrontar millor el repte que suposa el naixement d'uns nous mitjans públics de comunicació. L'entorn digital actual amb uns models de consum canviants pot ser abordat d'una forma més eficaç des del coneixement conjunt de les experiències dels diferents ens públics de les comunitats autònomes. La coordinació entre ells permet establir sinèrgies per tal d'acarar problemes comuns amb una major fortalesa i competitivitat, sense que açò limite la independència de cadascun dels seus membres”.

Per la seua banda, Jesús López Cabeza va mostrar la seua satisfacció pel nou operador autonòmic, el valencià, i la seua integració en la FORTA. En este sentit declarà que “La incorporació d’un nou ens públic a FORTA reforça el model de servei públic autonòmic del nostre país, i amplia a més persones l’accés a continguts audiovisuals propers. Unides en la diversitat, les ràdios i televisions que formen FORTA col·laboren per a fer realitat el compromís comú amb la informació, amb el dia a dia dels seus ciutadans i amb la promoció de la llengua i la cultura dels seus territoris”.

La FORTA Actualment està integrada per 12 ens de ràdio i televisions autonòmics. 

 

L'escapisme d'Houdini arriba a La Rambleta

Mar, 01/30/2018 - 10:08

El Mago Sun s'encarregarà de sorprendre a l'estil Las Vegas.

 

La Rambleta acollirà este diumenge dia 4 de febrer el Magic Spectacular, el xou del Mago Sun, que inundarà este espai del Bulevard Sud de la màgia inspirada en el gran Houdini.

I és que el Mago Sun, Premi Nacional de Màgia, portarà a La Rambleta la seua màgia a l'estil Las Vegas, on es combinaran fugues extremes, levitacions i desaparicions, i on els espectadors podran assistir, durant hora i mitja, a un repàs de les propostes dels grans mags de la història, des del mencionat Houdini a David Copperfield, Harry Blackstone o l'entranyable Juan Tamariz.

A recordar:

Data: 4 de febrer de 2018
Hora: 19:30 h.
Preu: 15 euros
Accés a la fitxa completa

El TEM estrena temporada

Sáb, 01/27/2018 - 21:02

La seua programació estarà marcada per les propostes internacionals i la dona creadora.

 

La regidora María Oliver va presentar la nova temporada del Teatre El Musical (TEM) el passat dia 11. Este teatre del barri d'El Cabanyal tindrà una important presència de propostes de caràcter internacional, així com de dones creadores, sense oblidar les produccions valencianes.

Entre les obres que podran seguir-se en este espai teatral es troba l'estrena estatal de 'Eval Knievel contra MacBeth' de Rodrigo García, els concerts de Wim Mertens i Dom la Nena, així com propostes d'artistes com Israel Galván i Pep Bou.

Quant al protagonisme de la dona creadora que comentàvem abans es presentarà l'espectacle 'Three estafes rebel', de Marina Mascarell o el concert de Dom la Nena, acompanyada per la cantant Namina. També actuarà Olga Pericent, que portarà el seu treball “La espina que quiso se flor o la flor que quiso ser bailora”. Com a novetat de la programació podem citar el circ, que inclourà tres propostes per al mes d'abril: 'UduL', de la companyia Los Galindos; 'Soterrani Còsmic', d'Ateneu 9 Barris; i 'Mur', de (Cia) 3.

Quant a la producció valenciana La Teta Calva arribarà el 2 de febrer i estrenará “¿Qué pasó con Michael Jackson?”. En maig arribarà novament el Festival Cabanyal Íntim, i dins d'este les obres “Temptatives d’un barri que recorda”, “Teatre en pell”, “Territori Performance”.

En el mes de juny el TEM acollirà, per tercer any consecutiu 'Encontres', els dies 7, 8 i 9, un espai de reflexió en l'àmbit del sector cultural, a càrrec de la Plataforma d'Iniciatives Culturals de la ciutat de València (PICUV) .

Dansa

La dansa també tindrà el seu espai de protagonisme en el TEM. D'esta manera al maig rebrà als alumnes i alumnes dels primers cursos del Conservatori Professional de Dansa de València. En este espai de dansa s'inclou el 'Three times rebels', de Marina Mascarell, a més dos propostes flamenques d'Isarel Galván i Olga Pericet, així com se celebrarà el Dia Internacional de la Dansa gràcies a un projecte col·lectiu transformant els carrers del barriio en un escenari viu.

Concerts

El TEM també acollirà diversos concerts, com el de Dom la Nena, el de del grup Maga el 10 de febrer i el del pianista Wim Mertens el 3 de març. En el mes de febrer arribarà la proposta teatral 'Yogur Piano', de Gon Ramos. Esta proposta serà només per a 90 persones, les quals estrán en l'escenari amb els actors. També es representarà "Vania", 'Vania', versió d'Alex Rigola sobre l'obra de Chéjov. En esta proposta Luis Bermejo, Gonzalo Cunill, Irene Escolar i Ariadna Gil compartiran els seus verdaders pensaments i preocupacions amb el públic dins d'una caixa situada dalt de l'escenari amb capacitat per a 60 persones.

Al juny Malena Alterio, Daniel Grau, Carmen Balagué, Betlem Cuesta i Itzan Escamilla presentaran 'Los universos paralelos', dirigida pel director i guionista David Serrano.

Titelles

Al maig tindrà lloc el primer Festival de Titelles al Cabanyal, iniciativa conjunta del Musical i el Teatre l'Estrela, tant en sala com a l'aire lliure.

Finalment comentar la tornada a València de Pep Bou, després d'una absència de diversos anys, i que presentarà la seua proposta 'Experiències', com sempre usant el sabó, l'aigua i la música en directe.

Maquetes i dibuixos en Metrovalencia de Colón

Sáb, 12/30/2017 - 20:25

Hi ha una maqueta de 30 m de trens dirigits de manera digital.

 

Fins el 4 de gener el “Espai d’Activitats lametro” serà un punt de trobada de grans i xics per a disfrutar gràcies a la circulació de trens dirigits per sistema digital per les vies d'una maqueta modular de més 30 metres de longitud, que està composta per 33 mòduls en què estan integrats estacions, ponts, zones, urbanes, erms i camps. Instal·lació muntada per l'Associació Valenciana d'Amics del Ferrocarril (AVAF) amb el patrocini de Stadler d'Albuixech i la col·laboració de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana. Circulen locomotores, remolcant cotxes de viatgers o vagons de mercaderies, que fan la sensació de ser reals, ja que reproduïxen els sorolls característics de cada tipus de tracció.

La mitat de les parets laterals estan revestides amb els centenars de dibuixos presentats al concurs de dibuix “El teu metro al Nadal”, promogut per FGV, que està dividit en cinc grups d'edats entre els 3 i els 12 anys, i l'altra mitat amb dos audiovisuals, la maqueta de l'Estació de Nord, horaris de trens i diversos materials ferroviaris de la col·lecció d'AVAF.

Una altra sorpresa per als visitants és el conjunt modular “Pla de La Vallesa, anys 70” realitzat per Joaquín de la Mata de l'Associació Ferroviària de Godella.

El traçat reproduït correspon al tram de l'antic trenet, actual línia 2 de Metrovalencia, entre La Canyada i L'Eliana, amb l'estació intermèdia Pla de la Vallesa. A l'estació i a altres punts del traçat hi ha estacionades reproduccions, realitzades amb gran minuciositat i a escala S, d'automotors i locomotores elèctriques que van estar circulant abans de la modernització de les línies que tenien Pont de Fusta com a estació terme.

D'11 a 14 hores i de 17 a 20 hores, excepte els dies 24, 25 i 31 de desembre i 1 de gener.

Valencia Imagina TV produirà dos programes d'esports per a la televisió valenciana

Jue, 12/21/2017 - 19:59

Els programes s’emetran des dels estudis d’esta empresa vinculada a Mediapro.

 

La nova televisió valenciana avança en la cofiguració de la seua graella de programació. Este dijous el Consell Rector d’À Punt, reunit al Centre del Carme de València, ha aprovat l’emissió d’estos dos programes vinculats als drets dels resums de les lligues de futbol espanyoles, els quals s’emetran des dels estudis de Valencia Imagina TV (VITV), empresa associada a Mediapro, propietària dels drets televisius.

Estos dos programes relataran l’actualitat setmanal esportiva, i inclouran una tertúlia esportiva, repàs de dades, anàlisi i agenda, de la mà de professionals, com ara l’excapità del València CF, David Albelda.

El primer programa tindrà una duració de 90 minuts, i en ell es farà repàs i anàlisi dels equips de la lliga de futbol de primera divisió, emetent els resums dels partits, imatges virtuals, grafismes en 3D, presentacions interactives, etc. Tambié hi haurà continguts específics dels equips valencians, especialment del València CF, Llevant UE i Vila-real CF.

També s’informarà de l’actualitat de segona B, atenent el Mestalla, l’Alcoià, l’Hèrcules, el Vila-real, l’Atlètic Saguntí, l’Elx i l’Ontinyent. Les imatges d’aquests conjunts seran produïdes pels professionals d’À Punt. S’hi inclouran també els resums dels partits dels equips de futbol femení, tant de primera com de segona divisió.

El segon programa durarà 80 minuts i tractarà també d’altres esports diferents al futbol, como ara el bàsquet, pilota valencians, ciclisme, handbol, atletisme o el tenis.

À Punt podrà fer connexions en directe des del camp, entrevistar el públic i als directius, així com accedir a les rodes de premsa. À Punt es reserva la capacitat de triar presentadors i presentadores d’entre els que propose la productora.

Encara que estos programes són per a la temporada 2018-2019, quan la televisió valenciana inicie les emissions oferirà els dos programes fins que acabe la temporada. Mediapro oferix programes d’este estil  com ara La Liga, Gol TV o Minuto 0, en plataformes com Bein Sport o Movistar.

En la reunió d’este matí també s’ha aprovat la contractació de tres produccions dirigides al públic infantil: El cau de les feretes, El diari de Bita i Cora, i El món de Pau, així com la contractació del subministrament i actualització de l’equipament dels estudis de producció de televisió del Centre de Producció de Programes de la CVMC.

El programa Al ras d'À Punt Mèdia ràdio es trasllada este divendres a Alacant

Jue, 12/14/2017 - 19:25

La sala Miguel Hernández de la Seu Universitària Ciutat d’Alacant acull esta edició del programa i té entrada lliure.

 

A ras, el programa matinal de la ràdio pública valenciana À Punt oferirà el seu programa d'este divendres des de la ciutat d'Alacant. Un programa que té vocació viatgera i que cada divendres deixarà el seu estudi del Centre de Producció de Programes de Burjassot i recorrerà tot el territori valencià.

En este primer desplaçament el programa que presenta Jèssica Crespo emetrà des de la Seu Universitària Ciutat d’Alacant, a l’Avinguda Doctor Ramon i Cajal, 4, i l'entrada serà lliure fins a completar l'aforament.

Al ras oferirà, durant tres hores, informació sobre temes de diversitat i visibilitat en l'escola, aprofitant que Alacant acull este cap de setmana les VII Jornades d'Educació sobre el dret i el deure d'educar en la diversitat, organitzades per la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals.

A més el grup Pellikana actuarà en directe, s'entrevistarà al músic Luis Ivars, nominat tres vegades als Premis Goya, igual que Adán Aliaga i Álex Lora també nominats en la present edició d'estos premis.

Al ras també tractarà el projecte de l'Observatori dels Majors i Mitjans de Comunicació de la Universitat d’Alacant “Esta ràdio no és per a vells”, parlarà de l'Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea que té seu a Alacant i finalment de gastronomia, a través d'una entrevista a Maria José Sanromán, xef del restaurant Monastrell, posseïdor d'una estrela Michelin.

À punt ràdio començà les seues emissions

Mar, 12/12/2017 - 19:42

La ràdio pública valenciana va començar ahir les seues emissions oficials, quatres anys després del tancament de RTVV pel govern d'Alberto Fabra.

 

À punt ràdio emet quatre anys després que el govern d'Alberto Fabra decidira tancar RTVV i eliminar la ràdio i televisió públiques valencianes.

Això sí, la nova ràdio emet a mig gas, oferint uns pocs programes programes i emissió de música en valencià la resta del temps, encara que sense programes informatius. Açò serà així fins que inicie les seues emissions À punt televisió.

De moment els programes que estan en antena són:

“Al ras” presentat per Jèssica Crespo. El magazín diari de dilluns a divendres, de 10.00 h a 13.00 h., en el que participaran especialistes de camps variats com l'economia, la cultura, el feminisme, la gastronomia, els esports, la música o el cine.

"Samaruc digital", els dilluns de 13.00 h a 14.00 h, presentat per Reis Joan.

"Cuina de bancal", els dimarts, de 13.00 h a 14.00 h, un magazín gastronòmic presentat per Carles Galletero, que cada setmana visitarà mercats, camps i restaurants per a anar fent un mapa gastronòmic de les nostres comarques.

"Territori Sonor", de dilluns a divendres, de 19.00 h a 20.00 h, presentat per Amàlia Garrigós. Un magazín musical diari que acoje l'actualitat musical, concerts, agenda i protagonistes.

Freqüències:

Horta Nord/Horta Sud: 102.2 MHz
Xàtiva: 101.5 MHz
Gandia-Oliva: 103.5 MHz
Castelló: 103.7 MHz
Vinarós: 92.0 MHz
Alacant: 96.5 MHz
Alcoi: 98.7 Mhz
 

Lizarrán obri local al C.C. El Saler

Mar, 12/05/2017 - 17:26

El centre incrementa la seua oferta en restauració.

 

La coneguda cadena de canyes i tapes Lizarrán ha obert un nou local al Centre Comercial el Saler, incrementant l'oferta d'este centre de cara a Nadal.

El Saler completa la seua oferta de restauració després d'apostar per esta coneguda marca, que té quasi trenta anys d'experiència i més de 250 establiments en una quinzena de països.