Infoguiavalencia - Oci

Suscribirse a canal de noticias Infoguiavalencia - Oci
Actualizado: hace 27 mins 58 segs

El Circ Gran Fele presentà la seua nova proposta “Orient Express”

Mar, 11/21/2017 - 19:52

Les representacions tindran lloc a Espai Rambleta del 23 de desembre al 7 de gener.

 

Dilluns passat va tindre lloc la presentació de la nova producció del Circ Gran Fele, “Orient Express”, a càrrec del director d'esta companyia valenciana, Rafael Pla, qui també va presentar la nova estrela de la companyia, un tigre de bengala a grandària natural.

En Orient Express tindran lloc tres històries diferents:

-Les desventures d'un tigre i d'un orangutan capturats, segrestats i portats en l'Orient Express, de forma clandestina, cap a Londres.
-Les aventures  “d'Agatha Christie” i el seu ajudant, que entropessen amb un misteri i tracten de solucionar-ho.
-Una història d'amor de dos personatges que, si al començar el viatge són absoluts desconeguts, segons avança este, agarra l'amistat.

Durant la presentació, que va tindre lloc a la plaça de l'Ajuntament, va haver-hi actuació de música en directe i alguna actuació improvisada.

A la presentació també va acudir la regidora de Cultura, Glòria Tello i el seu equip, així com representants de plataformes animalistes com Myriam Garrido d'Info Circs i Andrea Domingo d'Animanaturalis, i van destacar que Circ Gran Fele  “és un exemple que es pot fer circ sense animals “.

Per la seua banda Rafael Pla va recordar que les representacions d'esta obra tindran lloc a Espai Rambleta del 23 de desembre al 7 de gener.

Amazon Music Unlimited oferix més de 50 milions de cançons en streaming

Lun, 11/20/2017 - 13:21

El servici també permet descarregar les cançons per a escoltar-les offline.

 

Amazon ha entrat de ple en el terreny del streaming de música gràcies al seu servici Amazon Music Unlimited, que comença a competir amb rivals directes com Spotify.

Per a incentivar la subscripció a este servici, Amazon oferix 10€ de crèdit per a gastar en Amazon.es al subscriure's a Amazon Music Unlimited. Este crèdit s'aplicarà a productes venuts en la seua pàgina web des de les 00:00 del 20 de novembre i fins a les 23:59 del 23 de novembre.

Así es Amazon Music Unlimited

Amazon Music Unlimited és un servici de streaming i descàrrega de música sense anuncis, amb més de 50 milions de cançons per a escoltar a qualsevol lloc.  Com qualsevol servici semblant,  inclou playlists, emissores, àlbums, nous llançaments i clàssics de sempre.

Els usuaris poden usar este servici des de qualsevol dispositiu, de manera que poden descarregar-se l'app d'Amazon Music per a escoltar música en streaming des de smartphones o tablets, encara que també poden descarregar la música per a escoltar-la sense connexió, una opció molt interessant, al no dependre de tindre wifi a on es vullga escoltar la música.

El servici té diverses tarifes, Individual o Família. També hi ha la possibilitat d'inscripció anual per als clients Amazon Prime, la qual cosa significa un estalvi de 2 mesos. No obstant no cal ser client d'Amazon Prime per a ser-ho d'Amazon Music Unlimited.

Amazon oferix 30 dies de prova per a vore si el servici ens interessa. Després d'este període de prova es pot anul·lar la subscripció o contractar una d'estes opcions:

Clients Amazon Prime:
9,99 euros/mes ó 99 euros/ año (2 mesos d'estalvi)

Sin Amazon Prime:
9,99  euros/mes

Més informació ACÍ

Abraham Cambres guanya el 4t Concurs de talladors de pernil ibèric “Ciutat València”

Mar, 11/14/2017 - 10:10

Nuevo Centro va acollir esta competició en la qual van competir sis talladors de pernil professionals.

 

El centre comercial Nuevo Centro va acollir la celebració del quart Concurs de Talladors de Pernil Ibèric "Ciutat València", en la que va resultar guanyador Abraham Cambres, seguit de José Alcobendas i en tercer lloc Joel Durán.

Este concurs està patrocinat per Castro y González i Nuevo Centro, que organitzen Diniba i Jamones Juan Gargallo i que té la col·laboració de El Corte Inglés.

Relació de guanyadors i premis concedits

1er ABRAHAM CAMBRES
Targeta regal de Nuevo Centro de 100 euros, perniler i figura de cavall de Jaume I
2on JOSE ALCOBENDAS
Targeta regal de Nuevo Centro de 100 euros i figura de cavall de Jaume I
3er JOEL DUREN
Targeta regal de Nuevo Centro de 100 euros i figura de cavall de Jaume I

Finalistes Luis Carmelo Sánchez, Fermín Pérez i Juan Antonio Barber, els quals es porten una targeta regal de Nuevo Centro de 100 euros i figura de cavall de Jaume I

PREMI MILLOR PLAT DE 100 gr. a ABRAHAM CAMBRES
PREMI MILLOR PLAT ARTÍSTIC a ABRAHAM CAMBRES

Arriba la X edició del festival La Cabina

Lun, 11/13/2017 - 11:27

S'exhibiran 24 produccions en la Secció Oficial i 10 en Amalgama.

 

El dimarts 14 tindrà lloc l'inici de la X edició de La Cabina – Festival Internacional de Migmetratges de València (que se celebrarà del 16 al 25 de novembre) i les projeccions del qual, d'entre 30 i 60 minuts de duració, tindran lloc al CC La Nau i la Filmoteca de València a partir del dijous 16 de novembre. En esta edició hi haurà huit estrenes nacionals i dos europeus.

En la presentació d'este festival, el passat dia huit, Antonio Ariño, Vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, va remarcar la implicació de diverses institucions en este festival, com la Generalitat o l'Ajuntament de València, així com empreses privades com Caixa Popular o Cervesa Túria. També va afirmar  estar “molt orgullós de La Cabina” ja que un dels seus projectes a l'entrar en el Centre Cultural La Nau era convertir-lo en un “laboratori urbà d'iniciatives culturals”.

Per la seua banda Albert Girona, Secretari Autonòmic de Cultura i Esport, va fer insistència en el caràcter “internacional i original” del festival, punt que també va voler ressaltar la Regidora de Cultura de l'Ajuntament de València, Glòria Tello, qui va afegir que “La Cabina és una proposta cultural de qualitat i única en el món”.

També va assistir a la presentació Sara Mansanet, directora del festival, qui va declarar que la filosofia de La Cabina és “defendre un format audiovisual difícil de distribuir”. En este sentit va anunciar que s'ha arribat a un acord amb la plataforma digital Filmin, gràcies a la qual es projectaran part dels migmetratges de la Secció Oficial i Amalgama durant les dates del festival.

A la presentació també van acudir Carmen Amoraga, directora General de Cultura i Patrimoni; José Luis Moreno, director adjunt d'Audiovisuals i Cinematografia de l'IVC; José Luis Pérez Pont, director general del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, i José María Company, director del departament Negoci-Màrqueting Caixa Popular.

Produccions presentades

Entre les propostes que es podran vore està Graffiti, producció valenciana de 2015 obra de Lluís Quílez, la qual va estar nominada als Goya 2017 i en l'antesala dels Óscar. També destaca en esta mateixa secció Tokyo Project, dirigida per Richard Shepard -guanyador d'un Emmy per la direcció d'un capítol  “d'Ugly Betty” i diversos episodis de la sèrie “Girls”. Esta projecció suposa l'estrena a Europa en pantalla gran i el director acudirà per a presentar el film.

Presència internacional

Després de deu anys de recorregut  La Cabina s'ha consolidat internacionalment. S'han rebut un total de 409 produccions, de les que s'han seleccionat 24 de 13 nacionalitats (Cuba, Alemanya, Espanya, França, Brasil, Àustria, Finlàndia, Bèlgica, Polònia, Holanda, Japó, Estats Units i El Marroc) per a la seua Secció Oficial.

Més activitats

S'ha inaugurat també l'exposició  “La Cabina: 10 anys, 10 cartells”,  en qual es mostren els cartells que han servit per a promocionar este festival en els seus 10 anys de vida, així com el trofeu que, per primera vegada, s'entregarà al Millor Migmetratge de Secció Oficial i al Millor Migmetratge d'Amalgama, trofeu dissenyat per l'artista Raquel Rodrigo, qui va declarar que “em va encantar la idea que comptaren amb mi, encara que va ser un repte molt gran fer una peça de 30 centímetres quan jo solc treballar a gran escala en fatxades d'edificis”.  Rodrigo es va inspirar en la idea “romàntica de què en dos punts diferents del món existisquen dos peces que formen part una de l'altra”. L'obra representa dos cabines de fusta que contenen la mitat d'un rellotge i que juntes el completen. Este trofeu cada any el dissenyarà un artista valencià diferent.

La música del festival

La Secció Visuals es trasllada de seu i s'ubicarà al claustre del Centre Cultural del Carme, gràcies a la col·laboració del Consorci de Museus de la Generalitat. En ella, quatre grups valencians (Salfumant, Navvier, Tardor i Tórtel) que incorporen visuals en les seues actuacions oferiran dos concerts els dies 23 i 24 de novembre.

Obres d'autors consagrats

Per la seua banda la secció Inèdits exhibirà obres de directors consagrats, desconegudes per al gran públic, i les quals es projectaran per primera vegada subtitulades en valencià, gràcies a la participació de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme.

Finalment les trobades i col·loquis entre directors i públic de la Secció Oficial, com el Seminari Especialitzat en Periodisme Cinematogràfic, impartit per Javier Tolentino, director del programa El séptimo vicio de Ràdio 3; i el Premi al Millor Cartell d'un migmetratge de Secció Oficial i Amalgama.

Esta X edició de La Cabina sta organitzada pel Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, l'Institut Valencià de Cultura, Conselleria de Cultura a través de la Direcció general de Cultura i Patrimoni, el Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana i la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme. Compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de València, Palau de la Música i el patrocini oficial de Cervesa Túria i Caixa Popular.

 

Programa

DIMARTS 14 DE NOVEMBRE

•PALAU DE LA MÚSICA DE VALÈNCIA •
Sala José Iturbi
20 h Inauguració (amb la presència d'Ayoub Layoussifi en la projecció de ‘Tikitat-a-Soulima’).

DIJOUS 16 DE NOVEMBRE
•FILMOTECA DE VALÈNCIA – SALA L.G. BERLANGA •
Secció Oficial
18 h ‘Goldfish’ (30’) (amb la presència del seu director) + ‘M'and Mi Father’ (30’).
20 h ‘Feu mes frères’ (46’) (amb la presència del seu director) + ‘Tikitat-a-soulima’ (36’) (amb la presència del seu director).
22 h ‘Chasse royale’ (30’) + ‘An Autobiography’ (36’) (amb la presència de la seua directora i la seua actriu protagonista).

DIVENDRES 17 DE NOVEMBRE
•FILMOTECA DE VALÈNCIA – SALA L.G. BERLANGA •
Secció Oficial
18 h ‘Cómplices’ (30’) + ‘Without Sun’ (30’).
20 h ‘Piscina’ (30’) + ‘Tard dans la nuit’ (59′).
22 h ‘Graffiti’ (33’) + ‘The Wedding’ (40’).
•CENTRE CULTURAL LA NAU – AULA MAGNA •
AMALGAMA (AM) – INÈDITS (IN)
18 h (AM) ’25 Cines/Seg.’ (39’) + ‘Los  mutantes’ (60’) (amb la presència del seu director).
20 h (AM) ‘Simba in NI’ (31’) + ‘Li Saphir de Saint Louis’ (35’).

DISSABTE 18 DE NOVEMBRE
•FILMOTECA DE VALÈNCIA – SALA L.G. BERLANGA •
Secció Oficial
18 h ‘Forest of Echoes’ (32’) + ‘Ochiru’ (30’) (amb la presència del seu director).
20 h ‘Tokyo Project’ (31’) (amb la presència del seu director i la seua productora) + ‘La nuit je m’ennuie’ (30’) (amb la presència del seu director).
22 h ‘Crepúsculo’ (37’) + ‘Bodi’ (42’).
•CENTRE CULTURAL LA NAU – AULA MAGNA •
AMALGAMA
18 h (AM) ‘’Ver  nieve’ (30’) + ‘Murmullos’ (53’).
20 h (AM) ‘La part maudite’ (35’) + ‘Desertorxs’ (34’).

DOMINGO 19 DE NOVEMBRE
•FILMOTECA DE VALÈNCIA – SALA L.G. BERLANGA •
Secció Oficial
18 h ‘Thumb’ (45’) + ‘The Peculiar Abilities of Mr. Mahler’ (30’).
20 h ‘The Desert Left Behind’ (30’) (amb la presència del seu director) + ‘Rase Campagne’ (30’) (amb la presència del seu director).
22 h ‘Feu màs corps!’ (55’) + ‘Lockjaw’ (30’).

DILLUNS 20 DE NOVEMBRE
•CENTRE CULTURAL LA NAU – AULA MAGNA •
Amalgama + Inèdits
18 h (IN) ‘Strip Search’ (55’) + ‘La cabina’ (34’).
20 h (AM) ‘La part maudite’ (35’) + ‘Desertorxs’ (34’) (amb la presència de la seua directora).

DIMARTS 21 DE NOVEMBRE
•FILMOTECA DE VALÈNCIA – SALA L.G. BERLANGA •
Secció Oficial
18 h ‘Chasse royale’ (30’) + ‘An Autobiography’ (36’).
20 h ‘Crepúsculo’ (37’) + ‘Bodi’ (42’).
22 h ‘Tokyo Project’ (31’) + ‘La nuit je m’ennuie’ (30’).
•CENTRE CULTURAL LA NAU – AULA MAGNA •
Amalgama + Inèdits
18 h (IN) ‘Sadgati’ (46’) + ‘Strop’ (42’).
20 h (AM) ‘Fifty Rupees Only’ (30’) (amb la presència del seu director) + ‘L'última fira’ (36’).

DIMECRES 22 DE NOVEMBRE
•FILMOTECA DE VALÈNCIA – SALA L.G. BERLANGA •
Secció Oficial
18 h ‘The Desert Left Behind’ (30’) + ‘Rase Campagne’ (30’) (amb la presència del seu director).
20 h ‘Graffiti’ (33’) + ‘The Wedding’ (40’).
22 h ‘Feu mes frères’ (46’) (amb la presència del seu director) + ‘Tikitat-a-soulima’ (36’).
•CENTRE CULTURAL LA NAU – AULA MAGNA •
AMALGAMA + INÈDITS
18 h (IN) ‘Li petit voleur’ (60’) + ‘Tarde de domingo’ (30’).
20 h (AM) ‘Simba in NY’ (31’) (amb la presència del seu director) + ‘Li Saphir de Saint Louis’ (35’).

DIJOUS 23 DE NOVEMBRE
•FILMOTECA DE VALÈNCIA – SALA L.G. BERLANGA •
Secció Oficial
18 h ‘Piscina’ (30’) + ‘Tard dans la nuit’ (59′).
20 h ‘Forest of Echoes’ (32’) + ‘Ochiru’ (30’).
22 h ‘Cómplices’ (30’) + ‘Without Sun’ (30’).
•CENTRE CULTURAL LA NAU – AULA MAGNA •
Amalgama (AM)
20 h (AM) ‘Fifty Rupees Only’ (30’) (amb la presència de la seua directora) + ‘L'última fira’ (36’).
•CENTRE DEL CARME – CLAUSTRE GÒTIC •
Visuals – Concerts (entrades: www.lacabina.es/visuals)
21:30 h NAVVIER + Salfvman.

DIVENDRES 24 DE NOVEMBRE
•FILMOTECA DE VALÈNCIA – SALA L.G. BERLANGA •
Secció Oficial
18 h ‘Goldfish’ (30’) (amb la presència del seu director) + ‘M'and Mi Father’ (30’).
20 h ‘Feu mon corps!’ (55’) (amb la presència de la seua directora) + ‘Lockjaw’ (30’).
22 h ‘Thumb’ (45’) + ‘The Peculiar Abilities of Mr. Mahler’ (30’).
•CENTRE CULTURAL LA NAU – AULA MAGNA •
Amalgama (AM)
18 h (AM) ‘Ver nieve’ (30’) + ‘Murmullos’ (53’).
20 h (AM) ’25 Cines/Seg.’ (39’) + ‘Los mutantes (60’).
•CENTRE DEL CARME – CLAUSTRE GÒTIC •
Visuals – Concerts (entrades: www.lacabina.es/visuals)
21:30 h Tardor + Tórtel.

DISSABTE 25 DE NOVEMBRE
•CENTRE CULTURAL LA NAU – AULA MAGNA •
18 h Clausura del festival: premis i projecció dels migmetratges guanyadors.

DIVENDRES 24 I DISSABTE 25 DE NOVEMBRE
•CENTRE CULTURAL LA NAU – SALA MATILDE SALVADOR •
Curs Especialitzat en Periodisme Cultural Cinematogràfic
Impartit per Javier Tolentino (RNE, Ràdio 3, El Sèptim Vici)
(+ info i inscripcions: www.lacabina.es)

DEL 8 DE NOVEMBRE AL 10 DE DESEMBRE
•CENTRE CULTURAL LA NAU – SALA OBERTA •
Exposició ‘La Cabina: 10 anys, 10 cartells.

   

FGV, 30 ANYS D’IMATGES

Mié, 11/08/2017 - 12:20

Es podrà visitar fins al dia 10 de novembre.

 

Fins al dia 10 d'este mes es podrà visitar en Lametro de l'estació Colom de Metrovalencia una exposició en què estan condensats amb fotografies, dissenys i il·lustracions, els 30 anys d'història de Ferrocarrils de la Generalitat València, els tres decennis en el transcurs dels quals s'han realitzat les grans transformacions modernitzadores dels ferrocarrils de via estreta de València i del Trenet de la Marina.

Història amb fotografies, audiovisuals i creacions de grans artistes gràfics, generalitzadament amb atractius dissenys, per a captar l'atenció de viatgers i d'usuaris potencials cap a servicis especials de diversa índole.

Entre els materials exposats destaca la maqueta de la tuneladora que va perforar pel subsòl dels carrers Colón, Xàtiva, Guillem de Castro, Ángel Guimerá i l'avinguda del Cid, els dos túnels paral·lels per a la continuació de la línia 3 del metre entre les estacions Albereda i Av. del Cid, que va ser inaugurada pels Reis d'Espanya, Joan Carles I i la senyora Sofía, el 16 de setembre de 1998, i oberta al servici comercial l'endemà.

Sis curtmetratges valencians són preseleccionats per als XXXII premis Goya

Mar, 10/31/2017 - 18:56

Les produccions valencianes suposen un 17% del total.

 

L'Acadèmia de Cine hi ha preseleccionat un total de sis curtmetratges valencians, que competiran per un dels guardons a què aspiren un total del 35 produccions, sent la presència valenciana del 17% del total, mentres que en l'apartat d'animació esta presència arriba al 40%, atés que quatre dels deu curtmetratges són valencians.

El director de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, manfiestó que "és una bona notícia per al sector de l'audiovisual valencià que sis curtmetratges hagen sigut preseleccionats per als Goya i que la presència del curtmetratge valencià siga tan significativa en aquesta edició. L'Institut Valencià de Cultura se sent molt satisfet que tres dels curtmetratges compten amb les ajudes a la producció que convoquem anualment i que dues de les produccions figuren en el catàleg Curts 2017 de promoció del curtmetratge valencià".

Una comissió de la Junta Directiva de l'Acadèmia ha seleccionat deu títols per animació, deu  en l'apartat de documental i quinze en la categoria de ficció. En les pròxima setmanes es produirà la votació per part de les autoritats acadèmiques per a decidir les produccions que optaran a rebre un dels premis Goya.

Produccions preseleccionadas valencianes per categories

 

Ficció: 'Un lugar', dirigido y producido por Iván Fernández de Córdoba.

Documental: 'The Fourth Kingdom', dirigido por Adán Aliaga y Álex Lora y producido por Isa Feliu y Miguel Molina.

Animació: 'Colores', dirigido por Sami Natsheh y Arly Jones y producido por José Antonio Saura; 'El ermitaño', dirigido por Raúl Díez y producido por Daniel Díez y Raúl Díez; 'Impromptu', dirigido por María Lorenzo y producido por Enrique Millán, y 'The Neverending Wall', dirigido por Silvia Carpizo y producido por Chelo Loureiro.

'The Fourth Kingdom' i 'The Neverending Wall' formen part del catàleg Curts 2017, amb el que l'Institut Valencià de Cultura promociona anualment el curtmetratge valencià en festivals i en els mercats internacionals de l'audiovisual. A més, 'The Neverending Wall', 'Impromptu' i 'El ermitaño' han obtingut ajudes a la producció qdel Institut Valencià de Cultura dins de la categoria de curtmetratges.
 

 

AMSTEL transforma els Vivers en un espai gastronòmic

Dom, 10/29/2017 - 00:24

16 street food complementen l'oferta de la cervesera.

Este passat divendres es va inaugurar la segona edició de l'Amstel València Market als Jardins de Vivers, una trobada gastronòmica d'entrada gratuïta i que oferirà, fins al diumenge a la vesprada, les millors ofertes gastronòmiques street food, amb matèries primeres de primera qualitat, que inclouran algunes receptes lliures de gluten. Una edició impulsada per l'Amstel Oro que posa el focus en la gastronomia i accions de proximitat.

La jornada es va iniciar a través d'un Taller de Maridatge, impartit pel President de l'Associació de Botellers d'Euskadi, Iñaki Suárez, el qual va combinar tres dels plats disponibles en este espai acompanyats, cada un d'ells, per una cervesa diferent: l'hamburguesa Premium de The Black Turtles acompanyada per l'Amstel Oro; l'embolic de pollastre Pequín i l'Amstel 100%; i finalment Suárez va apostar pel shuffle vegetal de shiitake de La Internacional, que va ser acompanyat per l'Amstel Radler.

El responsable de Relacions Institucionals d'HEINEKEN Espanya a Llevant, Alejandro Rodríguez, va afirmar que "són propostes destinades a enriquir la vida de la ciutat, la seua cultura culinària, els moments d'oci dels valencians i a dinamitzar el sector de l'hostaleria i la restauració, amb el que estem estretament comprometidos", i va agrair "la col·laboració de l'Ajuntament de València, que ens ha permés situar-nos en un dels parcs més emblemàtics de la ciutat".

Hi ha 16 food trucks que oferixen també una tapa feta en exclusiva per a l'ocasió, maridada amb alguna de les cerveses mencionades anteriorment. El públic participant decidirà qui es portarà el Premi al Millor Maridatge amb Cervesa, atorgat per Amstel Oro i dotat amb 500euros en metàl·lic. Per a això el públic haurà de provar i puntuar les tapes fins a este dissabte a la vesprada. La papereta guanyadora es triarà a l'atzar, i el seu autor es portarà el seu pes en cervesa. Els premis s'entregaran el diumenge a les 13 h.

Entre les opcions gastronòmiques que es poden trobar estan Cocs de dacsa, creïlles braves, típiques paelletes d'ous trencats, secret de porc ibèric amb ceba i salsa de mel i mostassa o cucurutxos de calamars fregits, ceviches, burrets, hot dogs, arepas, cachapas, sushi, hamburgueses gurmet, nachos, embolics mexicans o galettes.

Gràcies a esta segona edició del Amstel Valencia Market la cervesera reforça el seu compromís amb la ciutat de València, ja que, com va recordar Rodríguez, "fa poc patrocinem el Bonica Fest, que va ser tot un èxit, i la setmana que ve col·laborem també amb el Festival Gastrònoma, que va a celebrar-se a la Fira de València.

L'Estació del Nord, icona de València

Jue, 10/26/2017 - 12:45

L'exposició pot visitar-se fins al 30 d'octubre.

 

Mig centenar de fotografies i cridaners utensilis ferroviaris d'antany rendiran homenatge a l’Estació del Nord de València fins al dia 30 d'este mes en El Corte Inglés de Pintor Sorolla. És una sintetitzada història sobre els canvis urbans haguts al llarg de cent anys a l'entorn de l'edifici, en els vestits, en la substitució del material ferroviari passant dels trens de vapor als dièsel i elèctrics, en el seu protagonisme faller i com a àmbit d'emotives o tristes despedides i arribades. Les imatges de tan atractiva mostra procedixen de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu, de l'Arxiu Històric Ferroviari del Museu del Ferrocarril de Madrid (AHF-MFM), de Renfe, d'Adif, del fotògraf Manuel Cuenca, del col·leccionista i bibliògraf Rafael Solaz, de la Falla Ferroviària i dels Amics del Ferrocarril, de la seu de les quals a València procedixen la maqueta de l'estació, plans, material ferroviari a escala HO, y uns altres utensilis històrics exposats.

L'exposició va ser inaugurada el passat dia 19 per la Fallera Major de La Ferroviària de 2018, Gema Ordaz Piñero, i Miguel Ángel Romero, Directiu d'Adif València, que van estar acompanyats per Ricardo Noquera, president de la Federació d'Amics del Ferrocarril de la Comunitat Valenciana, i Pau Pérez Rico, Cap de Comunicació i Relacions Institucionals de El Corte Inglés, patrocinador de la cridanera mostra.

Acte en què va haver destacada representació de l'Associació Valenciana d'Amics del Ferrocarril amb el seu president Juan Marco Domingo, d'Archival, de l'Associació Valenciana de Periodistes i Escriptors de Turisme i de molts amics del món dels rails paral·lels.

Un audiovisual d'Adif informa els visitants sobre la construcció i la història del’Estació del Nord, un edifici que unix utilitat amb bellesa, principals objectius de l'arquitectura de tots els temps, des de la seua obertura al servici el 8 d'agost de 1917.

Afavorida per la seua cèntrica ubicació l'estació terme rep una mitjana diària actual de 60.000 viatgers, entre eixits i arribats quasi exclusivament de rodalia i mitjana distància, ja que els de llarg recorregut van ser desviats en 2010 a la terminal provisional Joaquim Sorolla, i atrau una constant afluència de turistes per a admirar, principalment, la fatxada, el vestíbul, la Sala dels Mosaics i la grandiosa coberta metàl·lica, elements que, cent anys després, continuen sorprenent residents, visitants i turistes.

 

 

III Trobada Nacional d'Aquarel·listes "Ciutat de València"

Vie, 10/06/2017 - 12:41

El centre de València s'omplirà de demostracions de pintura a l'aire lliure als jardins del Parterre i en el Centre del Carme.

 

Els carrers del centre de la ciutat de València seran un punt de trobada per als amants de la pintura els dies 21 i 22 la pintura, gràcies a la celebració del III Trobada Nacional d'Aquarel·listes "Ciutat de València", organitzada per l'Agrupació d'Aquarel·listes Valencians.

El Parterre i el Centre del Carme acolliran tant exposicions com demostracions de pintura a l'aire lliure, i hi haurà presència de figures destacades de l'aquarel·la com Miguel Torrús.

La inscripció és gratis per a qui vullga participar en estes jornades pictòriques, al final de cada una de les quals s'exposaran els treballs fets.

Programa

 DISSABTE 21 D'OCTUBRE DE 2017

Marí: 9:00 H. Plaça d'Alfons el Magnànim (El Parterre)

- Entrega de credencials i d'informació als participants en la trobada.

- Arreplegada de l'import del sopar de fraternitat (35 euros) i entrega del tiquet corresponent.

- 10:00 h. Demostració d'aquarel·la per part de D. Miguel Torrús (artista resident de Winsor&Newton).

Una vegada entregada la documentació, els pintors triaran el lloc per a realitzar les seues obres, principalment pel centre històric.

El dianr serà a càrrec dels participants.

Vesprada: 17:00 Els participants es concentraran en la Plaça d'Alfons El Magnànim.

Els participants exposaran els treballs fets durant el matí per a la seua exhibició en la mateixa Plaça. Cada pintor exposarà la seua obra en el seu propi cavallet.

- Es farà una demostració d'aquarel·la per part d'un reconegut pintor. Nit: 9:00 h. còctel i 10:00 h.

SOPAR DE FRATERNITAT (35 EUR) en el Restaurant Agricultura, (C/ Comèdies 12, València) .

- DIUMENGE 22 D'OCTUBRE DE 2017

Matí: 10:00 H - Porta del Centre del Carme (C/ Museu, 2 - junt a l'Església del Carme).

- Es podrà pintar dins de l'edifici del Centre del Carme o pel casc històric.

A les 12:30 H. s'exposaran les obres en un dels Claustres del Centre del Carme. Cada pintor exposarà la seua obra en el seu propi cavallet.

Sobre les 14:00 Hores, per a qui estiga interessat hi ha previst un dinar informal en un bar el la mateixa Plaça del Carme (places limitades)


DURANT EL MATÍ DEL DIUMENGE, la botiga de belles arts Rafael Vidal, situada prop del Museu del Carme (C/ Blanqueries, 8) romandrà oberta en horari de matí per a atendre els participants en la trobada, proporcionant-los descompte en el material que necessiten.

Més informació i formulari d'inscripció

Mòduls i trenet a València Nord

Jue, 09/28/2017 - 13:23

Hi haurà una gran maqueta i un circuit a escala de cinc polzades.

 

El pròxim cap de setmana hi haurà una distracció important per a grans i xics en València Nord per tindre lloc la Trobada internacional de Mòduls de Maquetes Ferroviàries CIM-HO. Està organitzat pel Grup Ibèric de Mòduls HO, entitat constituïda per espanyols i portuguesos amb passió ferroviària en general, però principalment pels trens a escala reduïda HO (16,5 mm. d'ample de via). Unixen trams amb instal·lacions normalitzades per a crear grans maquetes adaptades a l'espai disponible i poder jugar revivint composicions actuals i d'èpoques passades.

Usen el sistema de conducció digital que permet a cada participant ser maquinista d'una composició usant tan sols un Smartphone, una tauleta tàctil o alguns dels últims comandaments sense cables, però estant atents als caps d'estació i de circulació en una simulada explotació real amb horaris i maniobres.

La maqueta modular gegant la instal·laran en el vestíbul de l'estació València Nord.

Atractiu especial serà el circuit a escala de cinc polzades (12,7 cm.) que muntaran davant de la fatxada principal de l'estació i on grans i xics podran viatjar en trens remolcats per xicotetes locomotores.

D'accés gratuït, la trobada ferroviària començarà el divendres dia 29 de 17 a 20 hores i prosseguirà l'endemà de 10 a 13:30 i 16:30 a 20 hores, i el diumenge entre les 10 i les 13:30 hores.

Estes trobades internacionals es fan cada any en una localitat diferent i ara li ha correspost el torn a la Federació d'Amics del Ferrocarril de la Comunitat Valenciana (FAFCV) que ho va sol·licitar anys arrere perquè fora una de les activitats principals per a commemorar el centenari de l'obertura al servici de la terminal valenciana, efemèride que es va complir el passat 8 d'agost.

Fátima Dzusova guanyà el Premi Iturbi de piano

Mié, 09/27/2017 - 13:58

El Palau de la Música va acollir totes les proves d'este Concurs Internacional.

 

La 20 edició del Premi Iturbi, Concurs Internacional de Piano de València, que promou la Diputació de València, va quedar clausurat el passat 23 de setembre, en una gala en la qual el màxim guardó el va obtindre obtindre Fátima Dzusova, qui va rebre el premi de mans del diputat de Cultura, Xavier Rius. La dotació econòmica és de 18.000 euros, edició d'un CD i diversos recitals i concerts.

Per la seua banda Saeyoon Chon va obtindre el segon premi, i va rebre el premi del director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos. El tercer el va entregar la diputada del Grup Ciutadans en la Diputació de València, Mamen Peris, a Jorge Nava i el Cap del Servici de Cultura de la Diputació, Mario Carrión, li l’entregà al quart classificat, Andrei Ivanov.

En estos casos el segon, tercer i quart van rebre 12.000, 6.000 i 4.000 euros respectivament, concedits també per la Diputació de València.

Aya Sakamoto i Juan Vila van rebre de mans del president de la Societat Filharmònica de València, Juan Carlos Fernández Nieto, el quint i sext premi, els quals tenen una dotació de 3.000 euros (a càrrec de l'Ajuntament de València) i 1.900 euros (Societat Filharmònica de València) respectivament.

Premis especials

A més, es van entregar també els Premis especials, en este cas de mans dels patrocinadors del concurs, i que tenen una dotació de 1.500 euros.

Luis Clemente va entregar el Premi “KAWAI” a Jorge Nava, espanyol millor classificat. Javier Bengoechea el premi Yamaha música Europegmbhibérica S.A.U. al millor intèrpret de Música Contemporània, concedit exaequo a Saeyyoon Chon i Aya Sakamoto. Javier Clemente el premi Clemente Pianos al millor finalista, a Jorge Nava. I Joaquín Soriano l Premi Ricardo Samper al “Millor intèrpret de música espanyola” a Andrei Ivanov.

Jurat internacional

El jurat, que va visitar el dijous anterior a la regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, va estar presidit per Joaquín Soriano, i va tindre com a vocals a Justes Dvarionas, Homer Francesch, Nino Kereselidze, Andrea Lucchesini, John O’conor, Kiai Nara, Fernando Puchol i Natalia Troull, i com a secretari el cap del Servici de Cultura de la Diputació, Mario Carrión.

La plaça de l'Ajuntament es va omplir de música de cine

Mar, 09/26/2017 - 01:10

El concert va ser oferit per l'Orquestra de València.

Per primera vegada la plaça de l'Ajuntament va acollir un concert de l'Orquestra de València. Va ser el passat 23 de setembre i està emmarcat en el 30 aniversari del Palau de la Música, així com el 75 de la pròpia Orquestra.

Esta iniciativa de concerts al carrer se suma a les activitats que ja han tingut lloc en les places del Patriarca, Lope de Vega i de la Mare de Déu el passat mes d'abril.

En este cas la regidora de Cultura, Glòria Tello, va destacar la importància d'este concert en la plaça pel fet que "és la primera vegada en la història que l'Orquestra de València oferix un concert als valencians i valencianes a la plaça de l'Ajuntament”. “Com sabeu”, continuà, “el nostre projecte de Palau Obert consistix en acostar este recurs a la ciutadania: que totes i tots se n'adonen que tant el Palau com l'Orquestra de València tenen molt a oferir.”

Tello valorà esta actuació de manera positiva quan digué que “estem convençuts que eixir a la principal plaça de la ciutat i oferir un concert gratuït amb un programa popular com este és també una forma d’acostar-nos a la gent”. “I fent un joc de paraules”, ha continuat Tello, “el fet que la nostra Orquestra torne a eixir al carrer durant la Setmana de la Mobilitat és també una mostra de la ‘mobilitat’ que la cultura està tenint a la ciutat amb l'objectiu d'afavorir-ne l’accés i gaudir com a dret social que és, i sempre, des del reconeixement de la figura dels seus professionals, persones que es deixen la pell per fer cultura i oferir-la perquè totes i tots siguem un poquet més lliures.” 

Els assistents a la plaça van poder disfrutar de peces com "My fair Lady" de Loewe, "El Rei i jo" de Rodgers i Hammerstein, l'obertura de Capitan Blood de Korngold, La Strada i El padrí de Rota, La missió i Cinema Paradiso de Morricone, i La llista de Schindler, Indiana Jones i l'adaptació del tango "Por una cabeza" de Carlos Gardel, les tres últimes de John Williams. L'Orquestra va actuar dirigida pel Mestre Rodrigo Tornillo.


El públic va omplir la plaçaL'Orquestra de València a la plaça Lope de Vega


L'Orquestra de València a la plaça de la Mare de Déu

ElTenedor.es presentà INSIDER, la seua selecció de restaurants més exclusius

Dom, 09/24/2017 - 14:08

El restaurant Ameyal va acollir esta presentació i inaugurà la seua nova carta.

La pàgina web de reserves de restaurants ElTenedor.es va presentar la seua nova secció dedicada als restaurants més top de les diverses ciutats en les quals té activitat, el projecte INSIDER, que arriba a València i Alacant i incorpora els millors restaurants de les dos ciutats.

La presentació va tindre lloc al restaurant Ameyal, incorporat a INSIDER i especialitzat en menjar mexicà, i que ha aconseguit l'excel·lència de Tripdavisor.

 Els representants d'ElTenedor.es van explicar que INSIDER reunix als restaurants de referència, els considerats més "top" de cada ciutat, sense que açò estiga associat sempre a uns preus més elevats, com es podria pensar en un primer moment, ja que també poden pertànyer a esta classificació locals que oferixen una cuina "trencadora", nova, i que arriben a una excel·lència encara que els preus no siguen elevats.

INSIDER es planteja a més com una secció"viva", en la que els restaurants poden entrar però també eixir d'esta classificació, en el cas que deixen de complir els requisits pels quals en el seu moment van ser triats, entre els que es troben tindre una puntuació superior a 9 i més de 50 comentaris de clients.

INSIDER també oferix als restaurants associats el sistema de "empremta bancària", dirigit als restaurants, en un intent de garantir la reserva i contrarestar la no presència del comensal que havia reservat taula, el conegut com a "no-show". Per la seua banda els usuaris podran apuntar-se a una "lista d'espera" per a optar a una taula en l'últim minut, participar en esdeveniments dels locals, etc.

L'aparició d'INSIDER ha provocat a més que la selecció d'ofertes amb els millors preus habitual d'ElTenedor.es ara s'haja batejat com "POP".

Aplicació renovada

L'aplicació per a smartphones ja ha sigut degudament actualitzada per a incorporar esta novetats. A més de tindre un anunci que ens invita a descobrir la nova secció, apareix un apartat específic que ens mostra els locals INSIDER pròxims a la nostra posició.

De la mateixa manera, quan fem una busca, ara apareix tres pestanyes en la part superior: TODO, INSIDER, TOP, els continguts de les quals són evidents.

Nova carta d'Ameyal

La presentació d'INSIDER va servir per a presentar també la nova carta del restaurant AMEYAL, triat entre els 31 locals d'esta nova secció, i que va ser un perfecte amfitrió d'esta cita gastronòmica, un restaurant de gastronomia mexicana que oferix uns plats que en res tenen a vore  amb els tòpics que solen associar-se a quan pensem en la cuina d'aquelles latituds. El perfecte treball d'Óscar Asiain i el seu equip van contribuir a crear un clima perfecte perquè ElTenedor.es presentara les seues novetats.

Ací teniu els plats que vam tindre el plaer de descobrir.
"Aperitivo del chef"


"Ensalada de crema de aguacate y pesca curada"


"Tostada de cabrito"


"Enmolada con Hoja Santa (pollo relleno de plátano y hoja santa)"


"Tacos de carnitas a la limón"


"Lomo de atún en costra de maíz"


"Selección de fruta"


"Cremoso de chocolate blanco"


"Miniaturas de dulces mexicanos"

L'Umbracle acull les escultures de l'artista holandés Ruud Kuijer

Jue, 09/14/2017 - 19:14

Esta mostra es podrà visitar fins al 9 d'abril de 2018.

El Passeig de l'Art de l'Umbracle acull des d'este dijous 14 les escultures de l'artista holandés Ruud Kuijer que per primera vegada exposa una gran exposició a Espanya.

Esta exposició, que és d'accés lliure i es podrà visitar fins al dia 9 d'abril de 2018, reunix un conjunt de 9 escultures creades per l'escultor entre 1995 i 2016, fetes en formigó armat i acer.

L'exposició INTERVAL de Ruud Kuijer és el resultat dels experiments de l'artista amb l'equilibri, la gravetat, les formes i els objectes. Cada escultura és totalment autònoma, un objecte en si mateix.

Les escultures de Ruud Kuijer es poden trobar en col·leccions de museus i col·leccionistes privats d'Holanda, Bèlgica, Alemanya i Estats Units. Ha realitzat projectes permanents a gran escala en Melbourne (2009) i Ciutat de Panamà (2016).

Russafa Escènica torna als seus orígens

Jue, 09/14/2017 - 18:14

Hi haurà 19 peces escèniques, del 14 al 24 de setembre.

Dimarts passat es va presentar la sèptima edició de Russafa Escènica, que ha volgut tornar als seus orígens amb el lema “Camins”. Segons va indicar el director artístic del festival, Jerónimo Cornelles, “Hem decidit tornar als orígens, perquè el públic puga gaudir de tot”.

Este festival oferirà 19 peces escèniques que ompliran Russafa d'activitat del 14 al 24 de setembre. Cornelles va voler agrair la col·laboració de l'Ajuntament al dir que “La cultura no és estanca, des de totes les regidories es pot sumar”.

Per la seua banda la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, va indicar que “Projectes com Russafa Escènica van més enllà, no són només projectes culturals, sinó que també són socials i de ciutat, i no podria ser d’una altra manera sinó que els donàrem suport i estiguérem amb ells”, i va afegir que “És una sort tindre a València gent com la de Russafa Escènica i els projectes que duen a terme són una manera d’acostar la cultura a la ciutadania”.

Com déiem hi haurà 19 peces dividides en “Hivernacle”, “Catorze vivers” i “Quatre boscs”, que busquen oferir una programació el més diversa possible.

Isabel Lozano, presidenta de la Junta Municipal de Russafa, va indicar que “Des de la Junta Municipal de Russafa donem l’enhorabona i la benvinguda a una nova edició de Russafa Escènica, que més enllà de ser un aparador molt interessant per a les companyies i els grups de teatre de la nostra ciutat és també un espai de dinamització social i cultural del barri i de la ciutat”, i va afegir que este festival “genera un espai de reflexió molt interessant i que està molt connectat amb les problemàtiques que ara mateix hi ha al barri de Russafa”.

Per a la present edició s'han presentat 170 projectes de llocs com Madrid, Barcelona, les illes Balears, Mèxic o Argentina. A més del cartell escènic s'han programat sis activitats satèl·lit que acullen activitats com el cine, l'arquitectura o la música.

El TEM presentà la seua nova temporada

Mar, 09/12/2017 - 20:09

Propostes com La Zaranda, Alberto San Juan, Arcángel, Estrella Morente o Cesc Gelabert componen la seua programació.

La regidora d'Acció Cultural, María Oliver, va presentar la nova programació del Teatre El Musical (TEM), que “consolida l'aposta per la línia contemporània, amb propostes de qualitat i per a tots els públics”, segons va indicar Oliver, el qual va estar acompanyada per la coordinadora artística del TEM, Olga Álvarez.

En la nova programació participaran companyies com La Zaranda, l'actor Alberto San Juan, les figures del flamenc Arcángel i Estrella Morente o ballarins tan prestigiosos com Cesc Gelabert.

La programació s'inicia el 14 d'octubre a les 20:00 hores, a través d'una festa pels carrers del barri de Poblats Marítims, i on les cinc bandes de música d'este barri seran protagonistes, les quals faran cinc recorreguts diferents, per a confluir a la plaça del Rosari i fer allí una actuació conjunta. Tot seguit el vestíbul del teatre acollirà l'exposició “Mes que un teatre”, en què han participat més de 100 persones entre veïnes i veïns del barri i espectadors.

Suport a la creació valenciana

Oliver va afirmar que es va a “recolzar la creació valenciana, i prova d'això és la presència de propostes locals, tant de teatre com de dansa. Per segon any consecutiu s'aposta pels circuits per a donar visibilitat al treball de coreògrafes i coreògrafs, així com l'oportunitat a jóvens, amb plataformes com Circula! o València Dàncing Forward. A més, la jove companyia Antescollado, dirigida per Joaquín Collado, ballarí de La Veronal, estrenarà el seu nou treball després de presentar-lo a la Biennal d'Albània. El TEM va participar en este projecte l'any passat amb la residència artística per a la creació d'esta peça”.

Oliver va indicar també que “la gestió directa de l'Ajuntament està donant bon resultat i estem molt satisfets de la resposta de la ciutadania en general i en la del barri en particular”.

Olga Álvarez afirmà que gràcies a esta programació “es consolida el projecte d'El Musical, que és ja un espai de referència de la ciutat en el seu vessant divulgatiu i creatiu i en la seua funció com a centre cultural de proximitat”, i va afegir que “en estos dos anys continuem treballant en un projecte que va nàixer amb uns objectius d'accessibilitat universal, vocació de servici públic, cultura comunitària i una aposta pels nous llenguatges escènics de qualitat, així com el suport a l'escena local en un entorn multicultural com és el nostre districte marítim”.

Tallers Formatem

Durant la nova temporada continuaran funcionant els tallers de circ i capoeira, així com workshops que tenen lloc junt amb el laboratori de creació i formació en l'àmbit de la performance Diàleg Obert. També tindran lloc tallers de dansa, un impartit per Sandra Gómez i un altre per Rocío Pérez i Tatiana Clavel. A més hi haurà un taller de teatre. Este laboratori de creació estarà coordinat per Anna Albadalejo, Isabel Caballero, Begoña Tena, Eva Zapico i Zahira Montalvo.

Finalment el TEM inicia una nova relació amb el Teatre La Estrella, amb un taller de professionalització de titelles i titelles per a adults que vullguen dedicar-se a esta professió, i que és una experiència única a Espanya. 

Més informació: http://www.teatreelmusical.es/

À punt estrena logo

Mar, 09/12/2017 - 18:18

La nova televisió valenciana començarà a emetre a principis de 2018.

 

El Jardí Botànic de València ha sigut el lloc triat per a presentar a la societat la imatge corporativa de la nova ràdio i televisió valencianes, À punt, de la que el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que serà un instrument útil per a “enfortir una societat democràtica avançada”.

En l'acte han estat presents també a presència de la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón.

À Punt posarà en marxa una web abans d'acabar l'any i iniciarà les emissions de la ràdio, segons ha explicat la directora general de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana, Empar Marco, qui ha anunciat que la televisió iniciarà les seues emissions durant el primer trimestre de 2018.

Marco ha explicat que la música que acompanyarà el logo com a sintonia és de Carles Chiner, la qual s'escoltarà en la ràdio.

Per la seua banda Enrique Soriano, president del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, ha volgut destacar que el naixement de la marca ha sigut democràtic, triant la d'After Share, d'entre les 92 propostes presentades. Respecte el logo triat ha comentat que és una marca senzilla, lleugera i amb una paleta de colors sense artificis, que perdure en el temps.

Tenim identitat visual i tenim sintonia del músic valencià Carles Chiner #ÀPunt pic.twitter.com/ClbBwW9i7C

— À Punt (@apunt_media) 12 de septiembre de 2017