Infoguiavalencia - Festes

Suscribirse a canal de noticias Infoguiavalencia - Festes
Actualizado: hace 1 hora 58 mins

Fuset visità els camps dels clavellons de la Batalla de Flors

Mié, 07/25/2018 - 13:12

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, visità els camps on s'estan cultivant els clavellons per a la Batalla de Flors del pròxim dia 29 de juliol, per a comprovar la seua situació i estat.

Al costat del regidor estava Miguel Galán, qui va explicar al regidor que la collita definitiva serà molt pareguda a la de l'any passat, en la que es va aproximar als dos milions de clavells.

La Mostra de Vins d’Estiu del 12 al 15 de juliol

Mié, 07/11/2018 - 14:15

Per segon any consecutiu recupera el seu sentit com a aparador de productes valencians.

Este passat dimarts va tindre lloc la presentació de la Mostra de Vins d'Estiu, dins de la programació de la Gran Fira de València, i com a promoció dels productes valencians. Esta Mostra tindrà lloc en la plaça de l'Ajuntament del 12 al 15 de juliol.

Es tracta d'una iniciativa de PROAVA, entitat sense ànim de lucre dedicada a fomentar el consum de productes de qualitat de la Comunitat Valenciana, i que a més és el celler més antic de la ciutat. I va ser precisament la seua seu el lloc triat per a la presentació, la qual va anar a càrrec del regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, qui va estar acompanyat del director de PROAVA, Félix Cuartero.

Fuset indicà que la Gran Fira «també treballa per recuperar el passat, el seu origen com a punt d'exposició dels productes valencians», i va afegir que «De fet, l'Ajuntament començà a celebrar esta festa centenària per animar la capital i atraure els forasters, i per exposar tots els productes locals». Una Fira que en la configuració actual es convertix en «una festa que es consolida com un festival urbà i divers amb 275 activitats en més de 50 ubicacions».

Una d'estes activitats, com hem dit adés, és esta Mostra de Vins d'Estiu, que acollirà 14 expositors que oferiran degustacions dels seus productes. Per a animar l'exposició hi haurà actuacions musicals, dos concerts de Swing Box Projet, els dies 13 i 15 a les 21:30 hores.

Per la seua banda Cuartero va animar a la ciutadania a participar en les activitats complementàries que tindran lloc a la Mostra i les de la Gran Fira. També va informar que el dia 21 de juliol, quan se celebrarà la Gran Nit, el celler estarà obert de 20:00 a 00:00 per a mostrar els seus productes. En este sentit, va indicar Fuset que «Així, el celler més antic de València s'afegeix al conjunt d'escenaris on la gent podrà recórrer per gaudir de diverses activitats».

Horari Mostra de Vins d’Estiu:

De 19:30 a 00:00 els dies 12, 13 i 14, i de 19:30 a 23:00 el dia 15.

Plaça de l'Ajuntament, del 12 al 15 de juliol.

La Gran Fira de València oferix 275 activitats en més de 50 ubicacions

Lun, 07/02/2018 - 22:22

El Correfira acostarà esta cita tradicional d'estiu a 15 barris de la ciutat.

La Gran Fira de València va iniciar el seu camí el passat 30 de juny, en un nou model que vol tindre com a característica “pel seu caràcter plural i per la descentralització dels escenaris de la cultura i la festa, s'ha consolidat com un festival urbà divers i accessible per tothom”, com va declarar el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, durant la presentació de la programació el passat 29 de juny.

En l'edició actual esta Fira oferirà 275 activitats, les quals es distribuiran en més de 50 ubicacions i que també arribarà a 15 barris de la ciutat gràcies al correfira.

Indicà Fuset que «La Gran Fira de Juliol, eixa gran fira de València, que arriba després de revitalitzar este festival d'estiu, és una cita amb la ciutadania que pensa en tots els públics, en tots els gustos, en totes les preferències, en tots els perfils de gent, tant dels veïns i veïnes de València que ens queden este juliol a la ciutat, com també d'aquelles persones de l'àrea metropolitana i les poblacions col·lindants que es puguen acostar a la ciutat i, per descomptat també, del turisme emergent al mes de juliol i molt important per a la nostra ciutat».

Entre les activitats incloses en la programació de la Gran Fira trobarem música, teatre, cinema, pirotècnia, cavalcades, màgia, espectacles, tallers, ball, sopars, humor, festa, campionats, i la batalla de flors.

A destacar, les Nits del Folk (el 6 i 7 de juliol), o la Nit a la Mar (el 14 de juliol) a La Marina, així com la Gran Nit de Juliol (el disssabte 21 de juliol), en la que el centre de la ciutat oferirà un gran conjunt d'escenaris on la gent podrà anar recorrent i disfrutant de diverses activitats a l'aire lliure, a més de visitar els museus en horari nocturn. També hi haurà diversos espectacles pirotècnics, els Focs de la Fira, entre els que es poden citar el castell de Pals a l'antiga (de Nadal Martí, a la plaça de la Mare de Déu, el 7 juliol, a les 00.30 hores) i el correfoc (el 27 juliol, a les 23 hores).

La present edició es va iniciar el passat dia 30 de juny a través de la cercavila inaugural i la traca correguda, la qual, a càrrec de Reis Martí, va arribar de pólvora la plaça de l'Ajuntament.

Entre les novetats presentades hi haurà una trobada de muixaranga i un de dolçainers.

Finalment els barris que rebran el correfira seran Russafa, Patraix, Orriols, Benimàmet, Ciutat Jardí, Torrefiel, Malilla, Benicalap, El Perellonet, Nou Moles, Benimaclet, Cabanyal – Canyamelar, Campanar, La Creu del Grau i La Raïosa.

Música festera als jardins del Palau de la Música

Lun, 07/02/2018 - 13:25

Dins dels acts de la Gran Fira de València, este dimarts, a les 22:00 h., els jardins del Palau de la Música acolliran el 7im Concert de Música Festera, una iniciativa de la Federació Valenciana de Moros i Cristians (FeVAMiC) i que portarà a efecte la Unión Musical “Santa Cecilia” de Castellar Oliveral, i la qual té per objectiu acostar al públic la música de la Festa.

A este concert s'interpretaran deu peces, cinc mores i cinc cristianes, les quals no se solen escoltar pel carrer, atés que requerixen instrumental especial i de difícil execució. L'himne de la Federació tancarà l'acte.